Medan din Bradley BBQ Grillen är fortfarande varm, du kan lika gärna förbereda dina grönsaker för grillning också, så att de smakar bättre än du någonsin trodde var möjligt! En av de bästa följeslagarna till grillat kött är en färsk sommargrönsak.
Vi är här för att visa dig hur du grillar salta sommargrönsaker som alla dina gäster kan njuta av. Varje grönsak har sin egen grillmetod, men när du läser igenom dessa förslag ser du ett mönster som binder ihop dem alla!
Bradley Smoker Grönsaksgrillningsguide
Målet är att skära upp grönsakerna i 3/4" till 1" tjocka bitar så att de kan tillagas snabbt och jämnt hela tiden. Vi kommer att specificera hur man skär varje grönsak i avsnitten nedan. För små grönsaker, kanske du vill prova en grillkorg för att hålla dem från att falla genom grillställen.
I ett nötskal: Ingen bakgårdskock med självrespekt skulle servera torra grönsaker! För att undvika detta rekommenderar vi att du lägger dem i blöt i 30 minuter i kallt vatten först så att de inte torkar ut på grillen. Torka sedan av och följ förslagen nedan.
Scrolla för att hitta grönsaken du letar efter eller klicka bara på en länk nedan:
Kronärtskockor
Förberedelse: Skär ner mitten på längden, tryck ner för att sprida blad, pensla med olivolja och strö över koshersalt.
Grillningsmetod: 15 minuter på varje sida, tills basen är mjuk
Dricks: Ånga i en korg innan handen för att påskynda processen.
Sparris
Förberedelse: Klipp av ändarna, pensla med olivolja och strö över koshersalt.
Grillningsmetod: Vänd varje minut. Ta bort när den är ljusbrun.
Dricks: Tillsätt sesamolja i olivolja när du borstar på den.
Paprika
Förberedelse: Skär genom mitten, uppifrån och ned. Ta bort stjälkar, frön, membran. Pensla med olivolja.
Grillningsmetod: Grilla 2-3 min på varje sida
Dricks: Tillsätt en blandning av getost och citronpepparkrydda i varje paprika när de håller på att lossna från grillen.
Kål
Förberedelse: Skär i ca. 8 klyftor, ta bort kärnan, lägg i aluminiumfolie och smaka av med vitlökspulver, koshersalt och nymalen svartpeppar.
Grillningsmetod: Grilla i förseglad folie 30 minuter eller tills de är mjuka.
Dricks: Använd kryddsalt istället för koshersalt för mer smak.
Chilipeppar
Förberedelse: Pensla med olivolja.
Grillningsmetod: Grilla hela 2-3 min på varje sida
Dricks: För mindre kick, ta bort stjälkar och skär ut frön
Corn on the Cob
Förberedelse: Dra försiktigt tillbaka skalen för att ta bort silke. Pensla majs med smör och vik tillbaka skalen hur de knöt av dem, eller vrid ändarna.
Grillningsmetod: Grilla 5-7 minuter, vänd för att undvika att den bränns.
Dricks: Blötlägg majsörken i kallt vatten i en timme innan du lägger dem på grillen för mer fukt.
Äggplanta
Förberedelse: Skär på längden, pensla med olivolja.
Grillningsmetod: Grilla 3-4 minuter per sida.
Dricks: Servera med plattbröd, Kalamataoliver och fetaost!
Vitlök
Förberedelse: Ta bort rotänden, pensla med olivolja och lägg på grillen med den skurna sidan nedåt.
Grillningsmetod: Grilla hela 10 minuter eller tills de är gyllenbruna
Dricks: Tärna eller servera hel till grillad biff.
Svampar
Förberedelse: Rengör väl och pensla med olivolja
Grillningsmetod: Grilla hela 5-8 minuter efter storlek
Dricks: Använd stora Portobello-kapsyler för bättre smak och skiva efter grillning.
Lök
Förberedelse: Ta bort huden, skär horisontellt 1/2" tjockt. Pensla med olivolja.
Grillningsmetod: Grilla 3-4 minuter.
Dricks: För en underbart saftig lök, slå in hel lök i aluminiumfolie med en buljongtärning och 2 matskedar smör eller margarin i mitten.
Potatisar
Förberedelse: Skär i hälften eller i fjärdedelar efter storlek, pensla med olivolja och strö över koshersalt och nymalen svartpeppar.
Grillningsmetod: Grilla tills de fått färg
Dricks: Strö över en blandning av vitlökspulver, lökpulver, paprika, torkad rosmarin och torkad timjan för utmärkt kryddad smak.
Tomater
Förberedelse: Skär frukten (ja jag vet) i hälften uppifrån och ned. Pensla med olivolja och lägg på grillen med den skurna sidan nedåt.
Grillningsmetod: Grilla 4 minuter
Dricks: Strö parmesanost på dem innan de grillas.
Zucchini & Squash
Förberedelse: Skiva på längden i 1/2″ halvor eller klyftor. Pensla med olivolja och strö över koshersalt.
Grillningsmetod: Grilla 3-4 minuter på varje sida.
Dricks: Ringla balsamvinäger lätt över zucchinin till servering.
Sammanfattningsvis
Att grilla grönsaker är enkelt och kompletterar annan grillad mat.
Som en påminnelse är det alltid bra att pensla grönsaker med olivolja så att de inte fastnar och att strö lätt över koshersalt. Detta är en bra tumregel som kan tillämpas på nästan alla grönsaker. För mer smak, tillsätt färska kryddor och örter som du gillar. Vi vill gärna höra ytterligare förslag från våra duktiga läsare! Dela gärna dina åsikter och personliga förslag om du har några!
Bradley Smoker är ett globalt matrökningsföretag som är specialiserat på matrökningsprodukter, Bisquettes och recept. Ovanstående bilder är inte våra egna.