BBQ and Wine Pairings for the Best Cookouts

BBQ och vinkombinationer för de bästa tillagningarna

Posted on: January 17, 2023Ett glas vin gör vår favoritstek komplett, särskilt när solen går ner och kvällen blir kallare. För att fira och njuta av denna klassiska kombination, måste den paras perfekt, så välj den bästa sortens kött för den bästa sortens vin.

Ett glas vin gör vår favoritbiff komplett, speciellt när solen går ner och kvällen blir kallare. När du firar och njuter av denna klassiska kombination måste den passa perfekt, så välj den bästa typen av kött för den bästa sortens vin. Det är uppenbart att rött inte alltid fungerar med rött, och vitt kommer inte alltid att göra magi med vitt heller. När hela din familj samlas utanför, se till att de kan njuta av doften av vin och grill.

Barbeque serverar ett brett utbud av rikedomar som att para ihop dem med ett visst vin kan vara en utmaning eller ansträngning för fantasin. Att välja den bästa flaskan vin till din grill kan lyfta alla tillfällen du förbereder dina rätter för. Det finns många vinalternativ som passar olika smaker, så glöm de brända hamburgarna tillsammans med en röd solokopp orange öl.

Tips om att para ihop BBQ och vin

Innan du går till din favoritspritbutik måste du förstå varför vissa typer av vin passar bra till olika livsmedel. Den allmänna tanken är att röda viner alltid passar bra med allt grillat kött, särskilt nötkött, jämfört med vitt vin och annan sprit. Den främsta anledningen är att köttets höga fetthalt och smaklighet balanserar perfekt ut rödvinets tanniner.

Rökt och grillat kött är rikt på smaker av antingen våt saltlake eller torra kryddor. Dessa smaker är så intensiva att de undertrycker vinet och gör att det smakar tråkigt och platt. Det är därför, om du inte gillar mycket starka smaker, kombinera inte surt vin med intensiv rökt mat. Det är här det blir svårt att kombinera vin och mat, eftersom målet är att få ingen av deras smaker att dominera den andra.

Först måste du välja rätt utrustning eftersom det är det första steget i ditt grillrecept. En pro-matrökare som vår hjälper dig att göra din matlagningsuppgift utan att behöva sitta med den i timmar. Denna typ av utrustning är designad för att ge dig en övergripande läcker upplevelse även som nybörjare. Bradley Bisquette är en produkt som gör att du kan grilla på ett snyggt och säkert sätt.

Glöm inte Brining

Saltning är en annan viktig del av varje grill där du marinerar köttet med en koncentrerad blandning av vatten, kryddor och salt. Denna process gör att köttet absorberar all fukt och alla smaker innan grillning och rökning och förstärker dess mörhet och smak också. Vi avråder också starkt från saltlake och grillning av halvkokt kött eftersom detta inte passar särskilt bra till alla typer av vin.

När du väljer fläsk till din grill, kryddar du det oftast med söta, kryddiga, syrliga och rökiga smaker med matchande såser. Att använda vin som smaksättare hjälper faktiskt till att balansera kryddan och röken från ditt fläsk med en fruktig smak som liknar kryddig-rökiga smaker. Till exempel kan Zinfandel, ett vin gjort på en mängd olika druvor med svart skal blandat med mycket ryggrad, göra ditt recept lite magi.

En del av oss föredrar den lättare rätten, så vi går med den enkla kyckling- eller fiskgrillen för att gå tillsammans med Verdejo eller Sauvignon Blanc. Dessutom passar både kyckling- och fiskgrillar perfekt med en lätt oakad eller oakad Chardonnay. En mer intensiv, sötare och aromatisk Gewürztraminer skulle också vara ett utmärkt val att passa till dina grillade kycklingvingar.

Slutgiltiga tankar

Rökning och grillning kan vara en anmärkningsvärd eller tröttsam upplevelse för nybörjare, beroende på de procedurer som följs. Dessa tips & tricks hoppas vi kan ge dig några insiktsfulla tankar och idéer om att laga mat med ditt favoritvin.

Vi har en interaktiv hemsida där vi marknadsför våra produkter, som de mycket populära Bradley Bisquettes. Det finns också en blogg på hemsidan med tips och tricks om matrökning och andra tillvägagångssätt för matlagning. En mängd olika matrecept finns också på webbplatsen som alla kockar kan prova.

Grill är ett utmärkt och hälsosamt sätt att tillaga kött, som 99 % av tiden görs perfekt av ett glas vin. För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.