For those who forgot Valentine’s day……. We got your back!!

För dem som glömde Alla hjärtans dag……. Vi har din rygg !!

Posted on: January 11, 2023Det finns två dagar som människor i restaurangbranschen aldrig någonsin kommer att glömma: Mors dag och alla hjärtans dag. Eftersom de är de två mest trafikerade dagarna för restauranger planerar vi för dem veckor i förväg och ingen ringer in sjuka.

Rökt Anka Confit

Det finns två dagar som människor i restaurangbranschen aldrig, aldrig, någonsin kommer att glömma: Mors dag och Alla hjärtans dag. Eftersom det är de två mest hektiska dagarna för restauranger planerar vi för dem veckor i förväg och ingen ringer sig sjuk.

Så i sin tur, om vi vill fira dessa dagar själva, måste vi vara kreativa. I år, för alla hjärtans dag, för att rädda stressen, bestämde min man och jag att äta middag i och en vecka i förväg! Vem sa att alla hjärtans dag måste vara den 14:e?

Nu ska du bestämma vad du ska göra...

Med kärlek på hjärnan kom Frankrike att tänka på. Fransmännen, ett folk och ett språk som är synonymt med kärlek och passion, det är perfekt för alla hjärtans dag!

Och varför inte ta med lite rök till det franska kökets smöriga och rika smaker?

Eftersom R aldrig har haft nöjet att prova anka blev valet att sno upp den klassiska franska rätten Duck Confit.

Traditionellt är Duck Confit ett saltbottnat anklägg, tillagat vid låg temperatur i ankfett. Salthärdning är en månghundraårig teknik för konservering av mat, precis som rökning! Och låg temperatur låter säkert som rökare för mig.

Du kan använda bröst istället för ankben

För att göra den här klassiska rätten i rökaren, koka inte ankan i ett fat med fett. Ankfett är extremt brandfarligt och vi vill hålla vår rökare rökande, inte flammande.

Du får bra resultat genom att använda ankbröst snarare än benet, eftersom bröstet har en större fetthatt än benet. Därför, när du tillagar ankbröstet i rökaren, med fettlocket uppåt, kommer en del av fettet långsamt att smälta och droppa över köttet. Slutligen kommer den säkert att falla genom "V"-pannan.

Se det som självtrålande! Istället för att salt bota ankan är det bättre att marinera den i en relativt torr marinad. Det blir mer en tjock pasta med liknande ingredienser som en traditionell Duck Confit saltkur.

Det passar bra med potatis och kål

Convention säger att Duck Confit ska serveras med potatis och stuvad rödkål. Alternativt serverades vår med örtstekt potatis och inlagd rödkål. Vi, danskar, älskar vår inlagda kål och det finns alltid några på min konservhylla. Som ett resultat har du en välkommen uppskov från de rika, smöriga smakerna av ankan och potatisen.

Med tända ljus, en flaska av min favoritröda öppen och öl till honom (jag kan inte dela allt) var det dags för en alla hjärtans dag-middag, en vecka tidigt!

Ankbröstet blev jättefint! Inte bara köttet var mört och saftigt, utan det visade också ett krispigt skinn. En hit helt klart! Med anka tillsatt anka till R:s matrepertoar kommer nya matutforskningar att fortsätta och fortsätta. Men den här blir förhoppningsvis en ny vanlig rätt.

Rökt Anka Confit Recept

Marinaden _

Du behöver en tsk grovt salt, en tsk rosmarin, färsk, en tsk timjan, färsk, tre vitlöksklyftor, hackad, juice av en citron, en tsk svartpeppar och en tsk olivolja.

The Duck Confit

Förutom de två ankbrösten kommer vi att använda två tsk ankfett och 4-6 medelstora vita potatisar (som fingerling- eller nuggetpotatis). Krydda med en vitlöksklyfta, hackad, en tsk rosmarin, färsk, en tsk timjan, färsk, en tsk havssalt och ½ tsk svartpeppar.

Inlagd rödkål recept

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och skura av fettlocket på båda ankbrösten.
Därefter bör du täcka ankbröst i marinad och placera dem i en fryspåse eller förseglad behållare över natten, eller upp till 36 timmar.

Nu är det dags att värma upp rökaren

När rökaren når 200°F måste du torka av örter och klappa ankbrösten torra.

Rök ankfettet uppåt i 1,5 till 2 timmar med ekbisquetter eller tills ankan når en innertemperatur på 150°F. Medan ankan ryker förbereder du potatisen.

Förbereda potatisen

Medan du förvärmer ugnen till 350°F, skär potatisen i fjärdedelar och värm upp 1 msk ankfett.
Släng potatis i varmt ankfett, vitlök, örter, salt och peppar och bred ut på en bakplåt. Grädda dem i förvärmd ugn i 45 minuter till en timme, eller tills potatisen är mjuk.

Efterbehandling och servering

För att avsluta rätten måste du värma upp en msk ankfett i en stekpanna på medelvärme. Lägg sedan de rökta ankbrösten, med fettlocket nedåt, i stekpannan för att bränna fettet och slutföra tillagningen av ankan (höj temperaturen till 165°F).
Servera anka med rostad potatis och inlagd kål (glöm inte ljusen och vinet!)

Njut av!

Av Lena Clayton