FATHER'S DAY SPECIAL: How to make Bacon

FARS DAG SPECIA: L Hur man gör Bacon

Posted on: January 11, 2023Den här helgen är fars dag och det är den perfekta tiden att prova något nytt i Bradley -rökaren.

Denna helg är det Fars dag och det är den perfekta tiden att prova något nytt i Bradley Smoker. Alla älskar bacon, men visste du att det går att bota och röka bacon direkt hemma? Det är inte bara möjligt, utan det är förvånansvärt enkelt att använda Bradley Smoker. Smaken är inte av denna värld och är den perfekta presenten till vilken pappa som helst – en nyrökt baconskiva!

Varmrökt

Detta bacon är varmrökt, vilket är annorlunda än baconet som vanligtvis finns i mataffären, som är kallrökt. Varmrökt bacon går det snabbare att göra och det är faktiskt helt genomstekt. Smaken har en djupare röksmak och fräser upp snabbare i stekpannan.

Blanda Cure-kryddan

Det finns 3 ingredienser för blandningen som kommer att täcka fläskmagen och bota den. Mängden varierar beroende på fläskbukens vikt.
• Koshersalt – 0,35 uns per 1 pund fläsk
• Farinsocker – 0,25 uns per 1 pund fläskmage

Kure #1 (Pragpulver #1) – 1 tsk för varje 5 pund fläskmage

Väg fläskmagen och mät sedan, i en separat skål, upp mängden salt, farinsocker och kur som behövs. Använd en gaffel för att se till att blandningen är väl blandad. Ställ skålen åt sidan tills den behövs.

Om du röker mer än en fläskmage, mät upp denna blandning separat för varje mage. Det här är väldigt viktigt!

Förbered fläskmagen

Denna fläskmage är cirka 4 pund stor. Försök och se till att du får en fläskmage som har raka, jämna dimensioner.

Putsa köttsidan av magen för att ta bort eventuella lösa fettbitar och kontrollera om det finns ett hinna. Att ta bort hinnan gör att boten bättre tränger in i köttet.

Använd en gaffel för att strö kurblandningen (koshersalt, farinsocker och kur #1) på köttsidan av magen. Försök att täcka hela köttsidan och se till att använda all blandning som du mätt upp, baserat på vikten av varje fläskbuk.

Skjut in fläskmagen i en fryspåse eller livsmedelssäker vakuumförseglingspåse. Ta bort så mycket luft som möjligt från påsen och förslut den.

Här är 4 fläskmagar, alla förberedda med botemedelsblandningen och förpackade i påsar.

Ställ fläskmagarna i kylen så att de kan stelna i 4 dagar. Vänd dem var 24:e timme så att kuren kan täcka varje sida.

Det tar fyra dagar i kylen att bota

Efter 4 dagar i kylen är magarna härdade och redo att sköljas. Ta bort dem från påsarna och skölj dem under kallt vatten, noggrant, i ett par minuter vardera.

Lägg fläskmagarna på ett galler och ställ tillbaka dem i kylen i cirka 8 timmar, eller över natten. Detta torkar fläskmagarna och hjälper röken att absorberas i köttet.

När torkningen är klar, gör dem redo att gå i rökaren. Haka fast dem med Bradley Smokers korvkrokar som finns här. De är perfekta att haka in i den botade fläskmagen.
Rök de där fläskmagarna!

Många träalternativ för att röka bacon

Ställ in rökaren att vara i intervallet 200-225 F. Så länge det håller sig i det intervallet blir baconet jättegott. Temperaturen kan sjunka till en början när fläskmagarna läggs till rökaren, men den bör studsa tillbaka ganska snabbt.

Angående vedvalet så finns det många olika att välja på, när man röker bacon. Du kan använda äpple, körsbär, lönn, hickory, ek, pekannöt och mer.

Använd en digital termometer för att övervaka temperaturen

Häng magarna i rökaren, se till att de inte vidrör varandra eller sidorna på rökaren. Det finns ingen bestämd tid för rökningen, eftersom baconets färdighet bestäms av fläskmagarnas innertemperatur.

När de når en inre temperatur på 150-155 F är de redo att tas bort från rökaren. Använd en digital termometer för att övervaka temperaturen på baconet.

Så här ser fläskmagarna ut efter att de nått 155 F. Observera att det tog lite över 4 timmar att få temperatur och med 4 fläskmagar i rökaren!

Ta ut baconet och låt dem vila i ungefär en timme. Detta sänker temperaturen och gör det lättare att ta bort hud/svår på magen.

Vänd på baconet så att skinnsidan ligger ovanpå. Skär runt skinnet, så att du kan få grepp och dra upp skinnet, ta bort det från resten av fläskköttet. Om det behövs, använd en kniv för att skära bort den.
Baconet är klart! Har du en köttskärare är det bäst att lägga baconet i frysen i 1-2 timmar. Detta stramar upp fettet för jämnare skivor.

Slå in dem i bakplåtspapper eller vakuumförslut dem i påsar och ställ in dem i frysen. Att göra bacon är hur enkelt som helst!!

Njut av!! Och grattis på fars dag!!

Av Steve Cylka