A Beginner's Guide to Food Smoking

Blogginlägg a Nybörjare till matrökning

Posted on: January 12, 2023Så du har precis gått med i Bradley Smoker -familjen. Grattis! Nu när du har din rökare monterat och i trädgården, låt oss röka! Men hur börjar jag?

Så du har precis gått med i Bradley Smoker-familjen. Grattis! Nu när du har din rökare monterad och på bakgården, låt oss röka! Men hur ska man börja?

Här är några användbara tips om hur du börjar röka:

Välj rätt produkt

Först till kvarn, att välja rätt mat att röka. Nu när de flesta människor tänker på rökt mat tänker de på bacon, kycklingvingar, pulled pork, revbensspjäll, etc... men det finns mer än bara kött att röka.

Tänk rökta ostar, nötter, grönsaker eller till och med frukt. Det finns så många möjligheter när det kommer till att röka mat, men man kan inte röka allt (hur mycket jag än försöker!).

För att den rökiga smaken ska fästa på maten behöver den innehålla fukt. När du till exempel röker saker som nötter måste du blötlägga dem i vatten innan du röker dem för att säkerställa att röken har något att fästa vid.

Under en lång rökprocess är det viktigt att saltla ditt kött i förväg för att säkerställa att det inte torkar ut.

När du väljer ost, kött, frukt eller vad det nu är som du planerar att röka, välj ingredienser av hög kvalitet. Ingen teknik, sås eller krydda kan förvandla smältostskivor till lagrad engelsk cheddar.

Välj högkvalitativt gräsmatat, frigående kött när det är möjligt. Kvaliteten i slutresultatet är väl värt de extra kronorna.

Kindling för din rökning

Precis som att välja vad du ska röka är nyckeln, är det viktigt att du väljer rätt bisquetter att röka med. Kolla upp denna blogg på alla bisquetter Bradley har att erbjuda för några tips om att välja rätt.

Smak, Smak, Smak

Maten du röker och träet du använder kommer naturligtvis att ge smak till sluträtten, men det finns några andra sätt att få in lite krydda och krydda innan du går ut till rökaren.

Överväg saltlake ditt kött (som nämnts under #1) i förväg för att ge extra smak och hjälpa till att behålla fukten under lång röktid, eller för livsmedel som lätt torkar ut, som fågel.

Eller så kan du alltid använda en rub eller marinera ditt kött i förväg för att ge det en helt egen unik smak.

Hur länge? Hur varmt?

Idealisk rökning är låg och långsam. Om du håller låga temperaturer blir ditt kött mer saftigt och mört, samtidigt som röken får tid att absorberas.

Hur länge du röker beror på produkten. Med kött måste man nå den säkra inre temperaturer.

Förutom att överväga om du röker kyckling eller nötkött måste du ta hänsyn till slutprodukten. Om du helt enkelt röker ett helt kycklingbröst, rök det tills en innertemperatur på 165°F uppnås. Ta sedan bort den från rökaren omedelbart.

Men om du vill göra något som pulled chicken, bör du röka vid en lägre temperatur längre, till och med passerat vad som anses vara den säkra innertemperaturen.

Varje recept du använder kommer att ge dig en guide för röktider och temperaturer, så småningom kommer du att få kläm på rätt tider och temperaturer.

Andra tips och tricks

  • Ibland är ingen värme den bästa temperaturen. När du röker råbacon, torkad korv eller ost vill du inte tillaga produkten (eller smälta den!). Så i dessa fall vill du hålla din rökare på låg nivå, eller installera en kallrökare. Kolla in några fler tips om kallrökning när du är redo att förgrena dig.
  • När du varmröker kött finns det ett tecken på att du har lyckats: rökringen! När du skivar ditt kött, kontrollera om det finns en rosa ring (som kommer från bildningen av salpetersyra; en produkt av proteiner infunderade med rök) precis under köttets yta.
  • Med revben och bringa rekommenderas ibland att täcka köttet i folie halvvägs genom rökperioden för att möra köttet och värma det invändigt. Avsluta sedan den avslöjad för att utveckla en skorpa som exteriör.
  • Att tråckla med en "moppsås" är ett bra sätt att ge smak åt en maträtt som kommer att röka under en lång tid.

Experimentera!

Med lite kunskap och erfarenhet under bältet av hur processen fungerar bör du experimentera med nya smaker och recept.

Allt kommer dock inte att fungera. Rökta apelsiner...ingen succé. Nu vet jag säkert, men vissa saker kommer. rökt glass, kan göras och läckert! Du kommer att vara alla kloka och rökkunniga för det. Glad rökning!