This is Why Your Smoked Meat Turns Black (And How To Fix It)

Det här är varför din Smoked Meat-förvandling Svart (Och hur man fixar det)

Posted on: January 18, 2023Grillentusiaster och matälskare letar alltid efter nya sätt att njuta av sin mat. Vissa föredrar att äta ute och njuta av utsökta måltider, medan andra handlar om att skapa upplevelser i bekvämligheten av sina egna hem. Oavsett om det är att laga mat på helgen eller vara värd för middag, är rökt kött älskat av alla.

Grillentusiaster och matälskare letar alltid efter nya sätt att njuta av sin mat. Vissa föredrar att äta ute och njuta av utsökta måltider, medan andra handlar om att skapa upplevelser i bekvämligheten av sina egna hem. Oavsett om det är att laga mat på helgen eller vara värd för middag, är rökt kött älskat av alla.

Men humöret kan växla, och saker och ting kan bli ganska nedslående när köttet blir svart. Vid denna tidpunkt är köttet oätligt och hamnar i papperskorgen eftersom det kan vara skadligt om det konsumeras. För att undvika detta misstag är det viktigt att förstå orsaken till att rökning gör kött svart.

Rök

Rök kan verkligen vara en stor boven bakom att förstöra kött och göra det svart. Om rökaren du har använt inte har rengjorts, finns det en stor chans att den kommer att producera mycket gammal rök. Denna ohygieniska, inaktuella rök kan förstöra ditt kött.

Att hålla din rökare ren är inte bara viktigt för din hälsa utan ser också till att köttet smakar gott. En ren rökare har en bättre glans och ser väl sammansatt och väl omhändertagen ut. Ändå finns det alltid ett sätt att fixa den inaktuella röken.

Att rengöra din rökare kraftigt kan hjälpa till att stoppa den inaktuella röken direkt. Detta innebär att man skrubbar rökaren med vatten och tvål. Att använda vinäger och bakpulver för att rengöra smutsiga kanter kan också hjälpa till att bli av med fettet snabbare. Det rekommenderas att inte använda metallföremål för att rengöra din rökare för att undvika repor eller skador.

Att följa en rengöringsrutin efter att rökaren har använts kan resultera i hälsosam matlagning. Inaktuell rök kan också undvikas genom denna praxis. Dessa metoder kommer att se till att ditt kött aldrig blir svart igen.

Temperatur

Att röka kött kan verka som en rolig och enkel process, men det kommer också med ett stort ansvar. Att hålla koll på temperaturen kan bli en hektisk syssla. Eventuella misstag i upprätthållandet av temperaturen kan resultera i svart kött som inte bara är skadligt utan också smakar obehagligt.

För att undvika eventuella missöden bör du undvika att tillaga kött på hög värme. Rökt kött bör tillagas antingen vid låg temperatur eller en begränsad tid. Om köttet röks på extremt hög värme eller under lång tid kommer köttet att brännas och bli svart. Det kommer också att vara omöjligt att konsumera på grund av dess seghet.

Förutom att det blir svart kan en hög temperatur även lämna köttet okokt och rått på insidan och färdiglagat på utsidan. Den idealiska temperaturen att röka kött på är inom 225–250 °F (107–121 °C). Om detta inte upprätthålls är risken stor att köttet blir svart och bränt.

Temperaturen kan enkelt hanteras om du använder en elektrisk rökare. De är mycket lättare att kontrollera och har digital funktionalitet. En elektrisk rökare är det bästa alternativet om du är rädd för att hålla temperaturen.

Trä

Nu när gammal rök och temperaturhanteringsproblem har analyserats kan vi diskutera möjliga lösningar. En annan faktor som kan göra att köttet blir svart är trä. Detta material spelar en viktig roll vid rökning av kött. Att förstå mängden trä som krävs för att röka kött är också viktigt.

Om överflödigt ved tillsätts rökaren kan det resultera i för mycket rök, vilket så småningom gör köttet svart. Den grundläggande tumregeln föreslår att du börjar röka med endast två uns trä. Mer kan läggas till i tid efter att ha övervägt hur rökningen har fungerat.

Utöver det är den typ av trä du använder för att röka ditt kött också viktig. Olika träslag kommer att ge köttet olika smaker och konsistenser. Om träet är för torrt kan köttet bli svart på nolltid. För att undvika att detta händer bör man även ta hänsyn till träets fuktighet.

Dessutom är det viktigt att veta vilken typ av trä som är bättre för den typ av kött du röker. Hickory trä är idealisk för rökning av nötkött, kyckling och fläsk. Å andra sidan, äppelved fungerar bara för kyckling och fläsk. Att förstå dessa detaljer är ett måste om du vill undvika att bränna ditt kött.

Slutsats

Om du är någon som tycker om att röka kött då och då och är rädd för att råka ut för en situation som involverar bränt eller svart kött, kan dessa lösningar hjälpa dig mycket. Att erkänna och analysera ett problem är alltid det bästa sättet att hitta en lösning på det och så småningom lösa det.

Att använda en elektrisk rökare kan hjälpa dig att bekämpa många av dessa problem också. Om du vill läsa fler tips och tricks om hur du röker ditt kött på rätt sätt, kolla in Bradley Smokers-bloggen.

Kolla in några användbara artiklar nedan:
Låt oss dela upp hur din mat röks (med en elektrisk rökare)
Hur man gör brända toppar läckra

För att hjälpa dig vidare i processen att bli en pitmaster skapade vi en gratis e-bok:

Lär dig grillens tips och tricks, från att välja den bästa grillen och rökaren till de bästa köttbitarna att börja med. Läs också gropmästarens tekniker och hemligheter för att nå den perfekta smaken.

+ 20 gratis recept & parningstabell för rökning av trä!

Och bonus intern temperaturguide!

<< Ladda ner gratis e-bok >>