The Ultimate Guide to Succulent Smoked Duck

Den ultimata guiden till Suckulent rökt anka

Posted on: January 17, 2023Ankkött är en typ av fuktigt och mörkt kött som har en tydlig fetstil och en rik smak. De som älskar en mörkare typ av kött, men även som kalkon och kyckling, kommer också att älska anka.

Ankkött är en typ av fuktigt och mörkt kött som har en distinkt djärv och rik smak. De som älskar en mörkare sorts kött men också gillar kalkon och kyckling kommer absolut att älska anka också. Rökning är den perfekta metoden för att tillaga anka eftersom den har mer fett jämfört med annat fågelkött. När en köttskiva är rik på fett kommer röksmaken att behållas, vilket gör köttet godare.

Ankköttstyper

Att köpa anka kan vara mer komplicerat än att köpa andra typer av kött som kyckling, fläsk och nötkött. Om du är en erfaren jägare eller planerar att skaffa jaktutrustning, har du lättare att välja typ av anka för ditt rökta anka recept. Det finns olika typer av ankkött, varav några är perfekta för rökning, medan resten kommer att ta mer tid på att tillaga dem.

Det finns tre huvudsorter av ankkött som finns i din närmaste mataffär, som fungerar utmärkt med rökmetoden. Den första typen är White Peki, den vanligaste varianten av ankkött som finns i nästan varje butik som säljer anka. En annan typ av anka är Muscovy, som är något större med en starkare smak. Moulard är den sista typen av anka vars bröst har egenskaper som biff.

Att tina en frusen anka fungerar ganska likt att tina andra fåglar, även om den bästa upptiningsmetoden är inuti kylskåpet. För en hel anka kan upptining i kylen ta upp till cirka två dagar. Du kan välja att tina ankan genom att använda en läcksäker påse nedsänkt i kallt vatten. Vattnet byts var 30:e minut och upptiningsprocessen kan ta två till sex timmar, beroende på köttets vikt.

Recept för kallrökt anka

Ett av de mest populära ankrecepten bland Bradley Smokers trogna kunder är Kallrökt ankbröst. När du förbereder receptet bör huden tas bort från ankbrösten för snabbare rökning. Om du behöver röka ankköttet i en till två timmar kanske det inte är nödvändigt att torka det. En enkel basalt saltlake kan användas om du planerar att röka under en kortare tid.

Å andra sidan, om du kallröker köttet under en längre tid, använd en saltlakekur istället för en torrkur. Att börja med en grundläggande saltlakekur rekommenderas innan du lägger någon form av smak till ankköttet. Att förbereda kallrökta ankbröst kommer att ta cirka 24 timmar för att se till att du får ut det mesta av dess smaker. Själva saltlösningen tar mycket tid, så ditt tålamod kommer att sättas på prov.

Rökt vedanka och rökt anka Pancetta

En annan berömd ankdelikatess i Bradley Smokers rika bibliotek med matrecept är Rökt vedanka med orange sesammarinad. För att börja förbereda detta förtjusande recept, marinera fyra benfria bröst över natten i kylskåpet efter att ha gjort sina skal. Du kan använda vilken orientalisk apelsinsås som helst som passar din smak och injicera den i köttet innan du marinerar i en timme.

Rök ankköttet med hjälp av Bradley Bisquettes i 30–35 minuter i en Bradley Smoker. Efter det, flytta köttet till en förvärmd kastrull på medelvärme för att bryna de marinerade ankbrösten. Sätt pannan i en ugn och ställ in den på 400 °F (204 °C) i fyra till fem minuter tills köttet är medium-rare. Det här receptet är bäst att servera med en Uncle Ben's stekt ris-tillbehör blandat med ärtor, morötter och ägg.

Rökt Anka Pancetta är ett annat recept för den som planerar att göra sina egna charkuterier. Ankbacon är en unik komponent i denna delikatess, och detta recept kommer att få dig att lära dig att bota och röka ankbröst på ett kreativt sätt. Att härda och röka pancetta tar flera timmar, vilket gör den till en fantastisk framställningsmat, men den kan användas i vilken rätt du vill.

Slutgiltiga tankar

Bradley Smoker är ett varumärke som specialiserat sig på metoder för matrökning och att tillaga kött som erbjuder några av de bästa matrökare i stan. Vi har en lista på rökta recept och tips och tricks på vår hemsida. Matrökning med produkter som vår Bradley Bisquettes är känt för att förvandla en vanlig matvara till ett härligt recept. Anka, precis som annat kött, handlar om smak, och vi kan ge dig massor av bra idéer.

Anka är mycket rik på olika näringskomponenter, så vi är mycket aktiva i att utbilda människor om de olika sätten att tillaga den. Att laga anka kräver för det mesta mycket tid, så du måste verkligen förbereda den i förväg för att kunna njuta av den med familjen. Vi erbjuder olika utrustning för att röka inte bara ankkött utan alla sorters kött.

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.