The Ultimate Guide to Preheating Your Smoker

Den ultimata guiden till Förvärta din rökare

Posted on: January 17, 2023Matrökning är en av de äldsta matberednings- och konserveringsteknikerna som har behållit sin popularitet. Med de tekniska framstegen är matrökning nu bättre och lättare.

Matrökning är en av de äldsta matberednings- och konserveringsteknikerna som har behållit sin popularitet. Med de tekniska framstegen är matrökning nu bättre och lättare.

Elektriska matrökare har blivit ett bra sätt att komma in i att röka ditt kött hemma utan att behöva kolla på det hela tiden. Genom att bara välja önskad temperaturinställning beroende på hur du vill ha ditt kött, gör elektriska rökare köttet klart utan att behöva gå igenom mycket krångel.

Förvärmer du din rökare?

Medan vissa väljer att först förvärma sina rökare, lagar andra sitt kött utan förvärmning. I den här artikeln ger vi en steg-för-steg-guide för att förvärma din rökare, några av anledningarna till att du bör förvärma din rökare. matrökare, och i allmänhet hjälpa dig att lära dig mer om matrökning och matrökare.

För att måla en tydlig bild för dig tittar vi först på huvudelementen i matrökaren:

  • Flisbricka

Flisbrickan/skålen är där träbitarna långsamt brinner för att producera röksmaken på köttet. Beroende på vilken typ av värme och hur hög du vill ha den kan du fylla på flis regelbundet för att hålla en fin jämn ström av rök igång.

För vår Bradley Smoker har vi Bradley Bisquettes för att smaksätta maten, som dispenseras i sågspånspuckar av aromatiskt trä.

  • Vattenskål/panna

Vattenskålen ovanför flisbrickan skulle vanligtvis vara där för att hjälpa till att tillföra fukt till din kock medan ångan som släpps ut från vattnet också hjälper till med konvektionsmatlagning. På din Bradley Smoker har den ett dubbelt syfte eftersom dina bisquetter kommer att slockna i vatten precis innan träet förvandlas till aska.

  • Digital kontrollplatta

Detta gör att du kan ställa in tillagningstemperatur, tid och hålla reda på när den är klar.

  • Spjäll och ventiler

Mycket syre går åt när du röker ditt kött. Spjäll och ventiler släpper in luft i rökaren och fungerar som en passage för överskottsvärme, vilket också låter den "gamla röken" gå ut och ge plats åt den nya röken som kommer från veden.

Varför du bör förvärma din rökare

I matrökaren är värmeelementet uppbyggt av metall och när det är kallt kyls det ner. Förvärmning av din rökare värmer upp den, och när du börjar tillaga ditt kött börjar processen omedelbart eftersom metallen är varm.

Hur du förvärmer din matrökare

I genomsnitt tar en elektrisk rökare 30–45 minuter att förvärma från kyla. Beroende på vad du gör, ställ in önskad temperatur på din matrökare och vänta tills den når rätt innertemperatur innan du fyller din rökare med mat.

Bradley rökare, rekommenderar vi att du ställer in temperaturen högst och sedan väntar på att den når inre temperatur. Om du till exempel gör brisket är den högsta temperaturen på din rökare 225 – 240 °F (107 – 115 °C). För bästa resultat bör du vänta tills matrökaren når en innertemperatur på 88 °C (190 °F).

Gäller denna process alla rökare?

Ja, förutom när matrökaren är ny.

För en helt ny rökare fungerar kryddor som en härdningsprocess och tar bort alla rester som damm eller olja som kan ha blivit över under tillverkningen. Det härdar också alla färger eller beläggningar på insidan av din rökare, förhindrar att den rostar och samtidigt förstärker den rökiga smaken.

Hur man kryddar din rökare

  1. Se först till att din matrökare är korrekt monterad. Kontrollera att alla skruvar är intakta. Rökare kommer inte alltid färdigmonterade, och i vissa fall kan det behöva lite montering.
  2. Torka av din rökare – Torka försiktigt av insidan av din rökare samtidigt som du inte repar insidan. Detta kan göras genom att använda en fuktig svamp, milt rengöringsmedel och vatten. När du torkar är det viktigt att du också kommer ihåg att torka av stativen.
  3. Koppla in din rökare till ett eluttag, öppna upp ventilerna och ställ in din rökare på den maximala temperaturen med det trä som du föredrar. Smaksättningen ska ta tre timmar.

Dessa steg kan variera från rökare till rökare, så det är viktigt att du först kontrollerar bruksanvisningen.

För att sammanfatta, är det viktigt att förvärma din rökare eftersom det hjälper dig att uppnå en perfekt rökig smak och påskyndar tillagningstiden. När du förvärmer din rökare är det lika viktigt att du följer temperaturen på det du vill laga mat. Denna ultimata guide ger dig en genomgång av hur du förvärmer din rökare.

Kolla in den här andra artikeln om att förvärma din rökare:
Förvärm din BBQ perfekt, varje gång

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.