Brisket Point Vs. Brisket Flat, Which One Is Better?

Brisket Point Mot. Brisket Flat, Vilken är bättre?

Posted on: January 18, 2023



Få andra typer av rökt kött kan slå den fullkomliga läckerheten som brisket har att erbjuda. Från dess knapriga bark till den mjuka, möra och saftiga insidan, bringa är verkligen något som alla lätt kan bli kära i.

Få andra typer av rökt kött kan slå den fullkomliga läckerheten som brisket har att erbjuda. Från dess knapriga bark till den mjuka, möra och saftiga insidan, bringa är verkligen något som alla lätt kan bli kära i. Det enda som kan förbättra en brisket är att äta den med familj och vänner. Med en rökare på bakgården och en liten sammankomst är du redo.

Eftersom bringa kan ta lång tid att tillaga kan det ofta bli obekvämt för människor. Ibland vill man laga det snabbt. För detta kan du antingen välja punkt eller lägenhet. Detta är en vanlig fråga bland brisketälskare och de som kanske är nya med rökning. Så låt oss lösa denna debatt en gång för alla och ta reda på vilket som är bättre.

Vad är en brisket?

Alla här kanske inte är helt medvetna om vad en brisket är. För de som vet, kan du hoppa vidare till nästa avsnitt medan vi går igenom några av grunderna för att förstå nötköttsbringar.

Oxbrisket är en prime cut av stuten. Den är placerad precis under chucken, eller så kan du kalla den axeln. Det finns 2 bröst per djur - var och en finns i frambenet.

Bärsen är full av bindväv eftersom muskeln används för att bära mycket vikt. Det gör att köttet kan bli väldigt segt om det inte tillagas ordentligt, och ingen vill ha en seg, seg brisket som känns som läder. En lång tillagningstid gör att fettet återges ordentligt och resulterar i en mjuk, mör och saftig kokt bringa.

När du röker bringan, gå med det som kallas hela packarversionen, som är otrimmad. Fettet ska vara glansigt och vitt, med det magra köttet en djup rubinröd färg.

Punkten

Nu när vi kommer till punkten (skämt åsido), poängen är där nästan allt fett finns. Detta är en liten och tjock synlig bit av bindväv. Off the bat, består punkten av mer smak på grund av mängden fett närvarande. Men när fettet är kokat ner finns det fortfarande mycket kött kvar.

På grund av denna speciella anledning mals spetsen ofta för att användas till hamburgare.

Lägenheten

Ibland kan lägenheten hänvisas till som den första skärningen - i vilket fall som helst, samma sak. Den platta är den smalare muskeln, och som namnet antyder, ligger den platt när däcket tas bort. Den har också ett ganska tjockt lager av fett på toppen, känd som "locket". Detta återges under tillagningsprocessen, vilket ger köttet en extra smak.

Vanligtvis klipps locket ner innan tillagning. Om slaktaren inte redan har putsat den kan du göra detta hemma ganska enkelt.

Jämfört med punkten är plattan det större snittet och har ett mer rektangulärt utseende. Det är också ett populärt val för corned beef-smörgåsar eftersom den skär bra på grund av sin form. Chansen att du stöter på en lägenhet i snabbköpet är mycket högre än poängen.

Vilket är bättre?

Nu, till miljondollarfrågan, vilket är bättre? När den röks kan både plattan och spetsen visa sig vara otroligt läckra, vilket gör denna fråga ännu svårare att svara på. Men saker och ting blir lite lättare när preferensen tas in i ekvationen.

Om du är någon som föredrar skivor av bringa, då är lägenheten rätt väg att gå. På grund av formen och den magra strukturen gör den platta det mycket lätt att skära enhetliga skivor. Utöver det är köttet inte för fett och smakar gott.

Nu, om du gillar strimlat kött för smörgåsar eller BBQ, är poängen för dig. Spetsen har extremt mört kött, till den grad att det faller isär, och det är också sprängfyllt med otrolig smak. Den enda skillnaden är att fetthalten är hög, vilket gör att du har mindre kött att arbeta med. Ändå får du en konsistens som är jämn som smör.

Och där har du det. Det finns många skillnader mellan spets och platt, men de båda gör läckra brisket. Allt beror på dig och vad du föredrar att äta. Från mört, saftigt kött med hög fetthalt till en stor platta som kan skivas upp, allt är upp till dig och hur du föredrar din bringa.

Intresserad av fler artiklar om att röka brisket? Tja, du är på rätt plats! Kolla in dessa artiklar som vi har förberett åt dig:
Hur man röker brisket och pro brisket tips
5 bästa träslag för att röka brisket
Brisketterminologi och matlagning för matrökning
Hur man skär en brisket

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.