Should You Foil Wrap Your Meat In Your Smoker?

Ska du Foliebrytning Din "Meat in Your Smoker"?

Posted on: January 17, 2023Det finns massor av olika sätt att förbereda ditt kött, en av dem är rökning. Samtidigt som det började som en konserveringsmetod för livsmedel har rökning utvecklats till en tidlös konstform med människor som letar efter olika sätt att krydda sina brisketter, fläsk eller kyckling.

Det finns massor av olika sätt du kan förbereda ditt kött, varav ett är rökning. Medan det började som en matkonserveringsmetod, har matrökning utvecklats till en tidlös konstform med människor som letar efter olika sätt att krydda sina bringar, fläsk eller kyckling.

Det digitala rummet har också blivit hem för tusentals recept när alla försöker dela med sig av sina knep för att uppnå den perfekta och aptitretande smaken. De flesta av dessa receptguider och instruktionsartiklar är uppdelade på om du ska slå in ditt kött eller inte. I den här artikeln hoppas vi kunna visa dig alla sidor, de inlindade och de nakna, så att du kan fatta ett välgrundat beslut nästa gång du tänder matrökare.

Att slå in eller inte att slå in?

Vi gillar alla vårt kött gjort på olika sätt. För vissa vill de ha vällagade, krispiga eller till och med fuktiga. Om du ska slå in eller röka din bringa naken beror på vilken smak du vill uppnå. Med en Bradley Smoker, vilken väg du än går får du fantastiska resultat.

Du kan använda olika alternativ för att slå in din bringa, fläsk eller kyckling innan du lägger den i matrökaren. Dessa inkluderar aluminiumfolie och slaktpapper.

  • Aluminiumfolie

Att slå in din bringa i aluminiumfolie snabbar på tillagningstiden och håller kvar köttets fett och juice, vilket gör det mört. Det hjälper också till att hålla temperaturen konstant, vilket gör att den kan lagas jämnt. Tidpunkten är dock avgörande när du använder stanniol, särskilt för dem som gillar att köttet är lite knaprigt. Om den lämnas utan uppsikt eller lindas in länge under viloperioden, kan den absorberade värmen få bröstet att svettas.

  • Slaktarpapper

Till skillnad från folien är slaktpapper mer andningsbart, vilket gör att det kan fånga mindre ånga. Detta förhindrar i sin tur att köttet torkar ut och förkortar tillagningstiden. För dem som älskar att sitt kött är fuktigt är detta den perfekta metoden.

  • Naken

Du kan också välja att röka ditt kött naken. Även om det kan ta längre tid att tillaga, ger olindad bringa dig en super krispig och extra rökig bark.

Fördelar med inpackning

  • Minskad tillagningstid

Vi kan alla vara överens om att ingen vill vänta för länge på att deras kött ska vara klart. Om det var upp till de flesta av oss skulle vi vilja ha det förberedt på några sekunder innan suget minskar. Att slå in din bringa antingen med slaktpapper eller folie förkortar tillagningstiden, och du har köttet klart på några timmar.

  • Det håller köttet fuktigt och mört.

Segt kött kan vara frustrerande, och du kommer ofta på dig själv med att spotta ut det, speciellt om du inte är någon som gillar att ditt kött är segt. En annan fördel med att slå in sin biff är att du inte behöver stressa över att den torkar ut eller är för hård medan du väntar på att den ska bli klar. När du slår in din bringa blir den fuktig och mör.

  • Du kan "hot-hold" din biff.

Oavsett om du går ut på en picknick eller bara har vänner över, kan folie som lindar in din bringa rädda dig från trycket av att behöva värma upp din bringa.

Detta beror dock på hur väl du har lindat in det. För att din stek ska hålla sig varm i flera timmar, se till att du har täckt den ordentligt innan du röker den i matrökaren och efter att du är klar med den.

  • Slutar röka kött

Detta är både en fördel och en nackdel, beroende på vad du föredrar. För dem som inte gillar deras rökiga kött, kan inpackning vara det bästa alternativet, vilket ger dig en mindre rökig smak.

Nackdelar

  • Kan förstöra din bark

Med omslag måste mycket tas i beaktande. Från storleken på snittet till tillagningsperioden är alla dessa extremt viktiga. Om du lindar in din bringa tidigt eller lämnar den i rökaren för länge kan det förstöra barken, vilket gör den så blöt och mosig.

Hur man röker folieförpackat kött

Nu när du känner till fördelarna, nackdelarna och olika sätt att folieförpacka, hur röker du folieförpackat kött för att få en välsmakande grill?

Slutlig dom

När vi förbereder oss för att göra godare måltider för vår familj och nära och kära, när det kommer till bringa, att slå in eller inte är ett val du måste göra efter att ha vägt för- och nackdelar.

Vill du lära dig mer om att använda folie under matrökning? Kolla in den här artikeln:
Är folie eller slaktpapper bättre för rökning?

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.