Do You Need to Marinate Bacon Before Making It into Jerky?

Behöver du Marinat Bacon Innan han gjorde det till Jerky?

Posted on: January 18, 2023Om du letar efter det perfekta lågkaloriet, proteinpackat, smakfullt mellanmål, överväga att göra bacon jerky. Men inte lika populärt som sin kusin beef jerky, det här mellanmålet är lätt och roligt att göra.

Om du letar efter det perfekta, kaloririka, proteinfyllda, smakrika mellanmålet, överväg att göra bacon jerky. Även om det inte är lika populärt som sin kusin beef jerky, är detta mellanmål lätt och roligt att göra. Eftersom baconet redan är skivat och delvis torkat åt dig behöver du bara tid och några steg till för att göra det. Låt oss utforska hur man gör det som snart kommer att bli ditt favoritmellanmål.

Välj rätt snitt

Det första steget till smaskighet är att välja bacon som ger dig de bästa resultaten. Välj tjockt skuret bacon om det är första gången du gör bacon ryckigt. Du kan fortfarande använda vanlig skuren bacon, men det tappar snabbt i fukt och du riskerar att det blir skört. Vi siktar på krispigt men ändå lite segt, så tjockskuren bacon fungerar bäst.

Hur man gör Bacon Jerky

Krydda

Bacon behöver inga yttre smaker för att vara utsökt. Dess naturliga smak räcker för sig själv. Även om marinader kan förbättra smaken på din jerky något, är det inte viktigt. I vilket fall som helst kan baconets höga fetthalt faktiskt förhindra eventuell smakupptagning från marinaden. Det bättre tillvägagångssättet är att använda en enkel gnidning, och även då, gör det inte i början av tillagningsprocessen.

Om du måste använda en marinad, använd de enklaste ingredienserna. Du kan använda vatten och farinsocker för att göra en enkel marinad. Farinsockret ger rycket en fin glasyr om det absorberas ordentligt. Lägg baconstrimlorna i en zip-top-påse och häll marinaden över dem. Du kan även strö några vitlöksklyftor ovanpå baconstrimlorna. Ställ in påsen i kylen och låt baconet marinera i minst två timmar.

Efter 2 timmar tar du ut baconstrimlorna ur kylen. Torka bort överflödig marinad och torka remsorna ordentligt. Om du inte gör det kommer de att smaka ryckigt och inte bacon.

Förbered rökaren

Det finns olika sätt att göra bacon jerky. Du kan göra det i ugnen, dehydrator eller rökare. Målet är att torka baconet, och det bästa stället att göra det är i rökaren. Vi vet också att lite rök smakar bra på allt så låt oss elda på rökaren. Förvärm din rökare till 225 °F (107 °C).

Kom ihåg att lämna lite utrymme mellan remsorna. Om du lagar mycket bacon kan du behöva använda två galler. Fettet i baconet kommer att droppa under hela rökprocessen, så du måste vara förberedd med en eller flera droppar.

Nästa steg är att välja ditt trä. Eftersom bacon är naturligt välsmakande, kommer träslag som hickory, pekannöt, äpple, körsbär och lönn att komplettera det perfekt.

Torka Jerky

Lägg dina baconremsor på gallret och stäng luckan. Torkningsprocessen tar 4–6 timmar. Om du inte använde en marinad kan du ta ut baconet ur rökaren efter 2 timmar för att lägga till en enkel rub. Några av ingredienserna som skulle vara bra inkluderar farinsocker, havssalt, lök eller vitlökspulver och svartpeppar. Applicera ett lätt lager på båda sidor av baconet och lägg tillbaka det till rökaren.

När är Bacon Jerky färdig?

Jerkyen ska vara klar efter cirka 4 timmar om du håller temperaturen. För att bekräfta, ta en remsa från rökaren och låt den vila i 5 minuter. Om den böjer sig på mitten perfekt är den nästan klar. Kom ihåg att detta är bacon, så det kommer att behålla lite fukt. Överdriv inte, annars blir det skört, och det är inte det vi siktar på.

Kontrollera att baconet inte sträcker sig som det skulle göra om det var okokt. Om det känns fast vid beröring, spricker utan att gå sönder och du gillar hur det ser ut kan du ta ut det ur rökaren. Om du tror att den kan dra nytta av mer rök, ge den 15 minuter extra och kolla igen.

Lägg den färdiga bacon jerkyen på kylande galler. Använd en pappershandduk för att ta bort överflödigt fett och låt det vila lite innan servering.

Hur förvarar du Bacon Jerky?

Eftersom rökning är en torkningsmetod med låg värme, kommer din bacon jerky sannolikt att behålla lite fett och fett. Därför är det stor sannolikhet att fetterna härsnar om du håller baconet ryckigt för länge. Däremot kan du förlänga jerkys hållbarhet genom korrekt förvaring.

Använd ziplock-påsar och förvara din bacon jerky i kylen. De ska vara bra i 1–2 veckor. Att vakuumförsegla din bacon jerky ger den längre hållbarhet. Du kan förvara den i kylen i minst en månad.

Slutgiltiga tankar

  1. Du behöver egentligen inte marinera ditt bacon innan du gör det till ryckigt. Dess naturliga smak räcker.
  2. För bästa resultat, använd en rökare för att förbereda din bacon jerky.
  3. Tjockskuret bacon är bäst för att göra bacon ryckigt. Det kommer att ge dig precis rätt nivå av tuggighet.

Kolla in några fler artiklar om rökt jerky:
Hur man gör Beef Jerky: Tips, tricks och 2 recept för din Bradley
Ryggiga förberedelser och skapa din egen blandning
Hur man gör bra Beef Jerky i en elektrisk rökare

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.