Baby Back vs. Spare Ribs: What You Need To Know About Pork Ribs

Baby Back vs. Reservribs: Vad du behöver veta Om Pork Ribs

Posted on: January 17, 2023Fläskrevben är några av de mest utsökta livsmedlen där ute. När man kokar rätt väg och vid rätt temperatur och tid, kan de här läckra revbensspjutarna gå huvudet i huvudet med nästan allt på menyn. Men fläskrevbenen har sina meningsskiljaktigheter, och de två största skillnaderna är hur de skärs ned.

Fläsk revben är några av de godaste matarna som finns. När de tillagas på rätt sätt och vid rätt temperatur och tid, kan dessa läckra revben gå ihop med nästan vad som helst på menyn. Fläskrevben har dock sina skillnader, och de två huvudsakliga skillnaderna är hur de skärs.

När du delar fläsk revbensspjäll horisontellt får du två huvudsakliga snitt: babyback ribs eller spare ribs, och de kan vara ganska olika. Låt oss ta dig igenom skillnaderna mellan dem och slutligen lägga den här debatten på sängen så att du vet vilken typ av revben du ska röka hemma.

Revbensspjäll

Som med alla djur är revbenen anslutna till ryggraden. Det är här barnets ryggrevben kommer ifrån, böjda för att möta ryggraden under ländmuskeln. Dessa revben är i allmänhet kortare än revbensspjäll, därav namnet "baby back ribs". De börjar på cirka 6 tum och kan komma ner hela vägen till 3 tum på den korta änden.

Baby back revben kan också komma med ungefär en halv tum kött på toppen; detta beror dock mest på hur revbenen slaktas. Revbenen i ryggen tenderar att vara ömare än revbenen.

När det kommer till prissättning brukar babyback ribs också kosta mer. Ett ställ kan väga cirka 2 pund, med cirka 1 pund som ben. Men för så mycket kan ett ställ räcka för en vuxen.

Revbensspjäll

Går vidare till det andra alternativet: extra revben. Spare ribs skärs vanligtvis från där barnets bakre revben slutar och löper längs med grisens bröstben. Den sida av revbenen där de exponeras är där de möter barnets ryggar. När det gäller den andra sidan är det här som revbensspetsarna finns. Detta är en köttflik som vanligtvis består av brosk och några mindre ben inuti. När man jämför de två tenderar spareribs att ha mer kött mellan benen; dock tenderar de att ha mindre kött på toppen.

Spare ribs har också generellt mer marmorering, vilket är mängden fett i köttet. Marmorering kan ge dem en extra kick av smak. När man pratar om de fysiska aspekterna kan extra revben väga allt från 2,5 till 3,5 pund. Jämfört med babyställ är dessa längre och rakare samt plattare. Ett ställ av dessa räcker för att mata 2 vuxna.

Röker båda revbenen

Nu när du förstår skillnaderna mellan de två är det lättare än någonsin att röka revben hemma. När du går ut och letar revbensspjäll i mataffären, kom ihåg att leta efter rosa färg och en bra mängd marmorering i hela köttet. Marmorering kan också hittas i babyryggar, och det renderade fettet bidrar till den saftiga smaken. När du kryddar något av revbenen, kom ihåg att notera mängden salt du tillsätter. Mängden salt du använder beror på revbenens vikt.

Dessutom kan du även lägga till lite senap och socker till beläggningen. Sockret hjälper till med karamellisering och ger revbenen en fantastisk smak. Hur som helst, det här är två av de mest populära sätten att äta revbensspjäll. När de tillagas kan båda vara exceptionellt läckra på sitt eget sätt. Eftersom vi pratar om matlagningstips, varför inte prova fruktved? Särskilt äpple och körsbär tillför en otrolig mängd bränd och söt smak under rökning.

Köttet ska vara cirka 205°F–210°F (96°C–99°C) när det tillagas. När du kontrollerar om den är klar ska din termometer glida in i köttet som om det vore ett block med rumsvarmt smör. När man pratar om reserv- eller babyryggar är båda fantastiska, och det beror mest på personliga preferenser. Generellt brukar revbensspjäll vara köttigare än spädbarnsryggar, så om mer kött är vad du känner, då är det bästa alternativet spareribs.

Om du planerar att bege dig till mataffären långt i förväg, är det bäst att komma ihåg att revbensspjäll kan förvaras i kylen i upp till 3 dagar. När det gäller babyryggar kan de stå i kyl upp till 4 dagar. När det gäller tillagningstemperaturer rekommenderar United States Department of Agriculture (USDA) att tillaga griskött mellan minst 145°F–160°F (63°C–71°C) för att vara säker. Med detta sagt, om du tillagar det någonstans från 88 °C–93 °C, tenderar det att göra köttet saftigare och mörare.

I det här avsnittet av Smokin' with Joe har vi en speciell gäst, Wade Bradley! Titta på den här videon för att lära dig hur du gör några läckra kryddiga rökta fläsk revbensspjäll:

Slutgiltiga tankar

Om du är någon som gillar smaken av lite aptitretande marmorering, bör du välja revbensspjäll. Annars är babyback ribs fyllda med smak och är extremt möra att äta och njuta av. För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.