Is Bone-In Meat Better Than Alternatives?

Är Bon-in Meat Better Than-alternativ?

Posted on: January 16, 2023



Att äta utomhus är alltid ett trevligt alternativ för att tillbringa kvalitetstid tillsammans, få frisk luft, och att komma efter hektiska arbete och skolschema.

Att äta utomhus är alltid ett trevligt alternativ för att tillbringa kvalitetstid tillsammans, få frisk luft och knyta kontakter efter hektiska arbets- och skolscheman. Att grilla är en huvudvara när man äter ute, eftersom det tenderar att vara mindre krävande än faktisk matlagning eller bakning. Men många väljer att dra till ett mer känsligt sätt att tillaga kött: rökning. Även om den använder liknande verktyg som grillning och grillning, gör den en värld av skillnad för kött.

Köttbitar med ben

Rökning fungerar bra, särskilt med kött med ben som revbensspjäll, portioner av kycklingben och T-Bone biffar.

Tillfälliga köttälskare kan anta att deras favoritköttdelikatesser blir mer smakrika när de tillagas med ben. Så är dock inte fallet. Vad ben gör är att frigöra lager som kommer från dess kollagen och fungerar som en bidragande orsak till "känslan", men inte den faktiska smaken. Faktum är att om du behåller ben på din biff förlorar den sin krispighet, vilket många människor tycker om.

Benfria köttbitar

De flesta väljer benfria köttstycken eftersom det sparar pengar utan att göra avkall på kvaliteten. Det finns dock många proffs inom matlagningsbranschen som föredrar att använda kött med ben, särskilt när de lagar mat för exklusiva restauranger. Att röka kött är mycket populärt på de flesta restauranger, och vilken typ av kött som röks kommer i slutändan att avgöra kvaliteten på den slutliga rätten.

De flesta kockar och köttälskare kommer att berätta att biffar alltid kommer att smaka bättre med ben. Den populära uppfattningen är att smaken av benet från ditt favoritkött överförs till själva köttet. Grillare och rökare påpekar att vätska från märgen inte kan passera genom benen, så det finns inget sätt att smaken från märgen kan penetrera köttet under tillagningen.

Märg

Märg, ett ämne som finns i alla köttben, finns i två former, nämligen röd märg och gul märg. I biffben gör gul märg köttet extra gott och cowboys kallade det för präriesmör. De som har provat riktigt smör på sina biffar kanske håller med eftersom konsistensen av gul märg och pastöriserat smör är nästan densamma.

Ingen skillnad

Det finns många köttälskare som hävdar att att tillaga din biff utan ben inte skiljer sig mycket från att tillaga den med ben. Vetenskapligt sett går kött med ben och benfria biffar inte att särskilja, vilket är ganska förvånande. Köttben har inte tillräckligt med genomsläpplig yta för att tillåta märg att föra sin smak igenom till köttet.

Rökning

Om du är intresserad av att röka kött är Bradley Smoker en av de ledande tillverkarna och distributörerna av matrökare. Oavsett om du föredrar benfritt eller benfritt, kommer våra recept att tilltala dig. Matrökning är det vi är specialiserade på och vi har matrökare som fungerar bra med både benbenat kött och alternativ. Du kan hitta alla våra recept här uppdaterar vi varje vecka! Så glöm inte att kolla in vår sida ofta för de bästa och senaste recepten!

Dessutom tar ben för lång tid att lösas upp och är relativt smaklösa i sig, vilket bidrar inte till köttets smak. Oavsett om vi älskar att laga biffar med eller utan ben kan vi alltid välja rökmetoden. Rökning av kött ger det en unik distinkt smak samt förbättrat utseende, lukt och till och med säkerhet och konservering.

Fördelar med matrökning

Matrökning, specifikt, har valts av de flesta matlagningsentusiaster på grund av dess många fördelar vid tillagning av både benfritt och benfritt kött. Även om rökning tar mer tid och kräver konstant temperaturkontroll, ger det mer mörhet och smak till köttet än att grilla.

De produkter du väljer att röka kommer också att påverka smaken. Vår Bradley Bisquettes har många smaker att välja mellan.

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.