Matrökning är en av de roligaste och mest tillfredsställande sakerna du någonsin kommer att göra när du lagar mat. Det är fantastiskt att kunna ta lite kött och få det att smaka 100 gånger bättre med väldigt minimal ansträngning! Att känna till grunderna för matrökning är nyckeln till att se till att ditt kött är rökt till perfektion och tillagat ordentligt. En nyckel till matrökning är bra temperaturkontroll. Matrökning görs bäst i intervallet 200-220 grader F.
Bra temperaturkontroll är nyckeln till framgång
Att hålla värmen låg är nyckeln till framgångsrik matrökning. Det kommer att ge röken tillräckligt med tid att omsluta ditt kött och naturligt möra det. Långsam rökning av köttet ger också fibrerna i köttet tid att brytas ner och bli mört. Detta gör att fibrerna kan förvandlas till bassocker, vilket hjälper det att smaka lite bättre (utan att lägga till kalorier)!
Säkra före det osäkra
Men viktigast av allt; det är bättre att vara säker då förlåt. Det är därför du alltid bör kontrollera innertemperaturen på ditt kött innan servering. Om du håller dig till de interna temperaturerna som visas nedan är du bra att gå. Du kan till och med fästa den på ditt kylskåp så att du alltid har den till hands!