Directions on How to Rest Smoked Ribs

Riktning på hur Rökna rökt ris

Posted on: January 17, 2023Det finns flera sätt att tillaga revben, inklusive rökning. Trots att det är en av de äldsta matlagningsteknikerna, fortsätter rökt mat att vinna mångas hjärtan med matrökande samhällen överallt.

Det finns flera sätt att tillaga revben, inklusive rökning. Trots att det är en av de äldsta matlagningsteknikerna, fortsätter rökt mat att vinna mångas hjärtan med matrökande samhällen överallt. Framsteg inom tekniken har lika mycket bidragit till den ökande populariteten för matrökning eftersom människor nu kan producera mycket bättre resultat snabbare och enklare. Vi kommer att titta på hur man gör rökta revben och anvisningar om hur man vilar dem för en saftig fall av benfesten.

Hur man röker revben

Att röka revbenen tar totalt cirka sex timmar och görs i tre steg. Först röker vi våra nakna revben i tre timmar, folier in och röker i två timmar, sedan sås och röker i en timme, en metod som i folkmun kallas 3-2-1-tekniken. Men beroende på hur du älskar dina revben kan du justera tillagningstiden.

Ingredienser

 • Revbensspjäll
 • Torr gnidning för revben
 • äppeljuice
 • Gul senap
 • brunt socker
 • Plastfolie
 • Barbequesås
 • Aluminium folie
 • Honung
 • Äppelflis

Röka revben:

Förvärm din matrökare till 225 °F (107 °C) och lägg dina förberedda revben på rökaren i tre timmar.

Under de tre timmarna spraya äppeljuiceblandningen på dina revben med 30 minuters mellanrum.

När de tre timmarna är slut, ta försiktigt bort revbenen från matrökaren och lägg dem på stanniol.

Häll barbequesås- och äppeljuiceblandningen på folien med revbenen och förslut den försiktigt för att undvika läckage.

Sätt tillbaka revbenen i matrökaren i ytterligare två timmar.

Ta bort revbenen från rökaren och pensla på alla sidor med BBQ-såsblandning.

Lägg tillbaka revbenen på rökaren med bensidan nedåt i en timme och låt dem sedan vila.

Innan vi tittar på varför det är viktigt att låta ditt kött vila och hur länge, kommer här några Bradley-tips och tricks för att röka dina revben.

Att röka revben kan vara överväldigande, särskilt som du inte vill att de ska överkoka men ändå vill behålla en gaffelmjuk konsistens. När du lindar in dina revben, är några andra faktorer att ta hänsyn till dina revbens färg och röktemperaturen. Detta kommer att vägleda dig att veta hur länge du kommer att behöva linda in dina revben, vilket hjälper dig att få saftiga revben som faller av benet.

En annan sak du bör tänka på när du röker dina revben är hur du ska krydda dem och se till att du inte moppar för tidigt. Vi rekommenderar att krydda baksidan först eftersom det gör att kryddan absorberas helt innan du vänder revbenen.

Hur du vet när dina revben är färdiga

Fläsk revbensspjäll röks mellan 225 ° F till 242 ° F (107 ° C till 117 ° C). För att se om dina revben är färdiga, sätt in din termometer mellan de två största revbenen och se till att den inte kommer i kontakt med en annan het yta (inklusive benet) än revbenen, eftersom det påverkar noggrannheten.

När den visar en temperatur på 195 °F (91 °C) är dina revben redo. Köttets innertemperatur kommer att fortsätta att stiga under viloperioden, vilket ger dig en sluttemperatur på 225 °F (107 °C), då revbenen kommer att ha nått perfekt konsistens.

Varför låta dina revben vila

Att låta köttet vila efter att det tagits ur matrökaren hjälper till med den perfekta omfördelningen av juicer. Det ger också proteinfibrerna tid att slappna av och återuppta fukten som tvingades ut under rökningen.

Hur länge ska du vila revbenen?

Även om det rekommenderas att låta dem vila i 10–15 minuter, bestäms hur lång tid du låter revbenen vila av flera faktorer, inklusive hur du gillar maten som serveras och storleken på dina köttbitar. Du bör dock inte låta dem vila länge eftersom dina revben börjar svalna.

Hur man vilar rökt revben

 • När du är klar med att röka revbenen, ta bort köttet från matrökaren och överför det till en varm tallrik.
 • Täta revbenen med folie för att hålla kvar lite värme.

Se till att du inte lindar in folien för hårt eftersom revbenen kan ånga inuti folieomslaget och förstöra barken.

 • Låt det sitta en liten stund. Detta kan vara mellan 10–20 minuter eller längre, beroende på tjockleken på revbenen och målinriktade resultat. Om dina revben skärs i större bitar bör du låta dem vila lite längre.
 • Ta bort folien och skiva. Servera efter hur du vill.

Slutgiltiga tankar

Att laga perfekt rökta revben är en konst som kräver olika tekniker, och varje steg är avgörande. Även om många väljer att inte vila sitt kött, kan det förändra hela upplevelsen genom att låta revbenen sitta ett tag innan de gräver i sig, vilket ger dig en mör, smakrik och otroligt saftig köttbit.

Kolla in dessa andra artiklar om rökta revben:
5 metoder för att röka revben snabbare utan att ge avkall på kvaliteten
Ribs Roundup: Bästa tipsen och recepten för rökiga, ömma revben
Röka revben för nybörjare
Hur man gör 3-2-1 rökta revben och varför du bör göra det

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.