Directions for Choosing the Best Wood to Smoke Cheese at Home

Vägbeskrivning Välja det bästa träet att röka ost hemma

Posted on: November 26, 2021
Read time: Lästid: 10 minPara ihop text med en bild för att fokusera på din valda produkt, samling eller blogginlägg. Lägg till information om tillgänglighet, stil eller till och med ge en recension.

Det råder ingen tvekan om att ost är en av de mest älskade mejeriprodukterna. Det är en aromatisk och läcker rätt med en krämig smak som får många att längta efter mer. Rökt ost har en unik smak med subtilt jordnära, rostade toner, vilket är en av anledningarna till att folk rökte ost. Vissa väljer att röka ost för att förbättra dess hållbarhet. För att uppnå detta kan det inte underskattas att ha bra rökved för processen.

Att röka ost hemma är relativt enkelt och tillfredsställande, med olika träslag lätt tillgängliga. Du måste förbereda din rökare med en adaptersats för kall rök. Detta är ett viktigt steg för att generera kall rök för osten, vilket annars är omöjligt med en vanlig matrökare.

Bästa osten för rökning

Innan vi diskuterar hur man väljer det bästa veden att röka, är det viktigt att först identifiera den bästa osten att röka. Helst kan de flesta hårdostar lätt användas så länge de inte glider genom gallret i processen. Cheddar och parmesan är bra alternativ för läckra rökresultat.

Vi rekommenderar hårdostar som Cheddar, Monterey Jack, Gouda och Parmesan för nybörjare eftersom de inte lätt blir överrökta. Men du måste också hålla temperaturen under 90 °F för att undvika att osten smälter helt.

Halvmjuk ost som Gorgonzola och Provolone är inte idealiska för rökning eftersom de absorberar röken snabbt, vilket gör dem svåra att placera på rökaren. De tar inte heller lång tid att smälta, vilket förstör hela processen.

Hur du får det bästa träet för att röka din ost

Det som är bra är att de flesta av de bästa och bästa matrökande träslagen är lättillgängliga i butiken.

Du kommer också att vilja vara uppmärksam på ostens naturliga smaker och välja rätt träslag som bäst skulle komplettera smaken. Detta är viktigt eftersom det har en direkt inverkan på ostens smak och smak.

I allmänhet informerar ostens smak vilken typ av trä du använder. Fruktved är det bästa och säkraste valet för att röka ost som har en naturligt mild smak. Att använda fruktträd för att röka din ost kan ge en syrlig, mild och söt smak som passar perfekt med ostens naturliga smaker.

Det finns en mängd olika träsmaker som du kan välja för rökprocessen, och vi kommer att dela med oss av lite insikter för att hjälpa dig att välja det bästa att välja.

Äppelträ

Äppelved är ett av de bästa träslagen för kallrökning av ost. Den har den högsta koncentrationen av milda smaker men låter dig ändå njuta av ostens naturliga smak. Du kan välja våra Bradley Smoker Apple Wood Bisquettes, som perfekt förstärker ostens naturliga smak med sin milda, fruktiga och söta smak. Rökost av äppelved är perfekt till smörgåsar och sallader.

Lönnträ

Lönnträ är kanske ett av de mest populära träslagen för att röka ost, med olika proteiner som perfekt matchar de flesta ostar. Den har en delikat, söt smak som genomsyrar osten och ger en söt arom. Om du är osäker på var du kan få tag i det kan du få våra Bradley Smoker Maple Wood Bisquettes som har en ren, utsökt smak.

Körsbärsträ

Precis som frukten i sig, ger körsbärsträ sötma med sin tunga rök som snabbt ingjuter osten. Du kan välja körsbärsträ om du använder ostar som är naturligt milda i smaken. Våra Bradley Smoker Cherry Wood Bisquettes ger också en rosig nyans till den färdiga produkten. Det är en av de unika egenskaperna hos körsbärsträ som gör det idealiskt för estetiska ändamål.

Hickory Wood

Hickory är det perfekta träet för älskare av en intensiv arom eftersom det har en stark smak. De flesta använder hickoryträ för köttrökning, men det är också idealiskt för oströkning. Det är inte ett mildt alternativ som körsbär, äpple och lönn, men hickory-smaken kommer inte att överskugga ostens naturliga smaker. Du kan välja våra Bradley Smoker Hickory Wood Bisquettes.

Ekträ

Ek anses vara en av de mest mångsidiga träsmakerna på marknaden. Den är känd för sin gyllene beläggning och är idealisk för de flesta hårdostar som cheddar. Detta beror på att det inte övermannar osten och lämnar ofta ingen eftersmak. Se till att kolla in våra Bradley Smoker Oak Wood Bisquettes.

I den här videon röker Joe fyra sorters ost, perfekt till smörgåsar eller ditt favoritrödvin:

Recept på rökt ost

Känner du för att prova några recept på rökt ost hemma? Vi har dig täckt! Kolla in våra fantastiska recept på länkarna nedan:
Recept på rökt cheddarost
Kallrökt Ost I Bradley Smoker
Rökt proscuitto brie ostdip

Rökt ost är ett utsökt tillskott till alla charkuteribrädor eller serveras tillsammans med ett glas vin. Vi rekommenderar starkt alla fan av rökt ost att försöka göra sin egen minst en gång och skörda frukterna.

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker webbplats.