All About Cold Smoking Sausage for Newbies

Allt om Kall rökkorvar för Newbies

Posted on: January 16, 2023Kallrökning är det bästa sättet att tillföra en intensiv, rökig smak till dina korvar utan att koka dem helt. Du kan lagra kallrökt korv i flera dagar eller till och med veckor tills du är redo att laga och servera dem. Korvarna kommer fortfarande att ha de rika rökiga smakerna som får grillälskare att dregla.

Kallrökning är det bästa sättet att tillföra en intensiv, rökig smak till dina korvar utan att koka dem helt. Du kan lagra kallrökt korv i flera dagar eller till och med veckor tills du är redo att laga och servera dem. Korvarna kommer fortfarande att ha de rika rökiga smakerna som får grillälskare att dregla.

Kallrökande korvar kräver bara några steg till. Korv blir mer benägen för bakteriell kontaminering vid kallrökning, så oerfarna kockar måste vara extra försiktiga med det. Det är en bra idé att ha en första praktisk upplevelse av kallrökning med lågriskmat som tofu eller ägg. På så sätt får du en uppfattning om kallrökning och färre chanser att gå fel med korv. För den som redan har tagit på sig ett förkläde för att kallröka lite korv så kommer här en snabb steg-för-steg-guide för att göra det enklare!

Få färskt kött

Detta är en avgörande faktor för att säkerställa att du får det mest önskade resultatet. Färskt kött kan absorbera maximal röksmak vid kallrökning. Dessutom är risken för bakteriell kontaminering mindre när du använder färskt, rått kött. Så oavsett om du köper det från en butik eller gör det hemma, försök att se till att köttet är färskt.

Härdning är viktigt

Mat, värme och fukt gör de idealiska förutsättningarna för bakterier att växa. Vid kallrökning uppfylls alla dessa faktorer för att främja bakteriell kontaminering, vilket så småningom leder till matförgiftning. Salthärdning kan dra fukt från korvarna för att förhindra mikrobiell tillväxt under kallrökning. Förutom att ge smak åt maten och förstärka dess färg, har salt potential att döda dödliga bakterier.

Generellt anses härdningskraft #1 mest lämplig för kallrökning av korvar. Med detta sagt kan du använda botemedlet som föreslås i vilket recept du än följer. Det är en bra idé att bota korvarna en dag innan kallrökning och sedan kyla dem i 6 till 12 timmar. Om du vill tillsätta krydda, ta ut de kylda korvarna, krydda dem och släng tillbaka dem i kylen några timmar. Detta hjälper till att bättre absorbera och krydda köttet. Detta är en allmän metod för kallrökning av korv, men om du följer ett recept rekommenderar vi att du följer instruktionerna.

Kolla in hela vår katalog med artiklar om saltlake och härdning av ditt kött här:
Vad är skillnaden mellan betning, saltning, marinering och härdning?
Torkning och rökning av kött för konservering av hemmat
Anvisningar för att koka och bereda ditt kött för matrökning

Välj smaken av röken

Här kommer en av de spännande delarna av matrökning: att välja dina föredragna smaker. Smaksatt rök kan ytterligare förstärka den intensiva smaken av korvarna, vilket gör dem mer läckra. Smaker som hickory, äpple, al och körsbär anses vara bäst för kallrökning av korv, men allt beror på personliga preferenser. Se också till att maten får ren rök för att förhindra att den luktar illa.

Bisquetter är perfekta för detta ändamål. Bradley har introducerat en rad smaksatta bisquetter som brinner under en exakt tid och släcks innan de blir till aska. Det är därför Bradley Bisquettes generera ren, ren smaksatt rök för en problemfri matrökningsupplevelse.

Förbered matrökaren

Nu när du är redo med kurerad korv och har valt din favoritsmak för röken, är det dags att elda på matrökaren.

Vår elektriska matrökare fungerar normalt som varmrökare och kan göras om till kallrökare med en adaptersats. Flytta helt enkelt Bisquette-brännaren utanför röklådan så att den passar i Bradley-adaptersatsen för kallrökning mellan röktornet och generatorn. Då är din Bradley rökare redo för riktig kallrökning, även under sommardagar.

För att röka korv bör den idealiska temperaturen inuti matrökaren inte överstiga 110 grader F eller 45 grader C. För att undvika överrökning av korvarna, håll temperaturen på 80 grader F eller 25 grader C initialt och låt korvarna ryka.

Följ rätt teknik

Vid kallrökning måste man se till att korven suger upp röken jämnt på alla sidor. Det bästa sättet att säkerställa detta är att hänga korvarna inuti matrökaren med hjälp av rökkrokar.

Ta bort en gång gjort

Kallrökning tar inte längre än 2 till 3 timmar. Detta beror på att kallrökning inte kokar korvarna helt, det ger bara en rik rökig smak åt maten. Vi rekommenderar dock att du håller dig till receptet du följer för att få läckra, säkert tillagade korvar.

Förhoppningsvis hjälper dessa bästa tips dig att förstå grunderna i kallrökning av korv. Genom att läsa mer på vår blogg kommer du att vara utrustad med den kunskap du behöver för att få en fantastisk matrökupplevelse.

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.