5 Ways To Use A Food Smoker For Cocktails

5 sätt att använda en matrökare för cocktails

Posted on: September 10, 2021
Read time: Lästid: 10 minPara ihop text med en bild för att fokusera på din valda produkt, samling eller blogginlägg. Lägg till information om tillgänglighet, stil eller till och med ge en recension.

Om du är redo att välkomna vintern med lite rök och lockande arom, här är något som kommer att intressera dig. Rökiga cocktails är de bästa drinkarna för kyliga kvällar. Speciellt om du inte alltid behöver besöka en posh bar och punga ut en förmögenhet. Du kan göra din egen rökta cocktail i bekvämligheten av ditt hem med din matrökare. Allt du behöver är ingredienserna, en kvalitetsmatrökare och en kall rökadapter.

Hur man använder en matrökare för att förbereda rökiga cocktails

Du kan förvandla din matrökare till en cocktailrökare på några minuter. För detta måste du följa en slags dubbelpannateknik. Detta görs för att förhindra att cocktailen värms upp under rökning eftersom vi alla älskar den kyld. Till att börja med, ta en stor värmetålig behållare eller mikrovågsskål, helst grunt så att röken kommer in i den från alla håll. Ta nu en annan värmesäker skål, lite mindre i storlek än den föregående. Lägg lite is i den första skålen eller den större skålen. Häll nu cocktailmixen i den lilla skålen och ställ in den i den stora skålen. Din cocktail är redo att rökas.

Använd kall rök för cocktails. Förvandla din varmrökare till en kallrökare med en kall rökadapter. Denna avancerade funktion är tillgänglig för kvalitetsmatrökare som Bradley-rökare. Dessa matrökare kommer med dubbla värmeelement som kan utföra både varm och kall matrökning. Bradley har introducerat en kall rök adaptersats som enkelt kan installeras för recept som kräver kallrökning som cocktailrökning.

Sätt nu igång matrökaren och förvara den redan förberedda skålen i den. Låt cocktailen dra åt sig den rökiga smaken en stund, gärna i 30 sekunder till en minut. Ta ut den och ställ den åt sidan i ytterligare ett par minuter innan servering.

Cocktail till din rökta mat

3 sätt att lägga till en rökig smak till din cocktail

Du måste vara glad att prova detta trick med din matrökare för att höja smaknivån på din drink. Här är några sätt att lägga till lite mer djup till den rökiga smaken av din cocktail.

#1. Rök skölj glaset

Detta är det första steget för att förbereda en rökig cocktail med en intensiv rökig ton. Innan du lägger cocktailen i matrökaren. använd samma dubbelskålsmetod för att röka serveringsglaset. Varaktigheten här bör helst vara 30 sekunder. Ta ut glaset ur rökaren och låt det stå tills cocktailen är rökt. Den isfyllda skålen ser till att glaset inte värms upp samtidigt som det absorberar den rökiga smaken.

#2. Rök garneringen

De flesta av oss föredrar våra cocktails garnerade med lite som räkor, bacon, körsbär, etc. Du kan röka dessa garnityr inuti matrökaren i dubbelskålsmetoden. Detta kommer att komplettera cocktailens rökiga smak.

#3. Rök isen

Hur konstigt det än låter, is kan också rökas för att få den intensiva rökiga smaken. Var inte rädd för att smälta den för när den väl absorberar smaken kommer den att stanna kvar även efter att den har frysts in igen. Detta är ett trick som används av populära barer som de aldrig kommer att avslöja för sina kunder.

Bonustips: Använd smaksatt Smoke

Om du vill imponera på dina gäster med en smaksatt cocktail är detta tips ett måste-testa. Skapa fruktig rök med träflis som balanserar de naturliga smakerna i den rökiga cocktailen och tar den högre med många nivåer. Bradley Bisquettes är det säkraste sättet att producera rök för all typ av matrökning. Dessa komprimerade sågspånsflis finns tillgängliga i en rad olika smaker som Hickory, Äpple, Al, Ek, Pecannöt, Körsbär, Lönn, etc.

Superenkla rökta cocktails

5 superenkla rökta cocktails

Den här artikeln skulle inte vara komplett utan några lockande rökiga cocktailrecept. Dessa recept kan tillagas i din matrökare på några minuter och kräver inte för mycket förberedelse. Kolla in dina go-to rökta cocktails nedan.

Rökt Bloody Mary

#1. Rökt Bloody Mary

Denna heta favorit röda cocktail kan rökas i en matrökare. Tillsätt 3 delar vodka med 1 del citronsaft, 6 delar tomatjuice och lite Tabasco. Glöm inte Worcestershiresåsen och lite salt och peppar för att skapa känslan.

Metod: Rök skölj ett glas. Tillsätt alla ingredienser i ett annat glas och blanda noggrant. Rök den i dubbelskålsmetoden och häll blandningen i det röksköljda glaset för servering.

Rökt Dragon's Breath

#2. Rökt Dragon's Breath

Den här kunde vi helt enkelt inte missa. Ta 1 tesked St. Germain, 2 uns bourbon, enkel sirap och Cointreau.

Metod: Rökskölj glaset med matrökaren. Ta nu ut det och täck glasets mynning med ett glasunderlägg för att fånga röken inuti. Blanda alla ingredienser i minst 20 sekunder. Ta bort underlägget, häll upp cocktailen och njut.

Rökt Martini

#3. Rökt Martini

Den rökiga martini är kanske den bästa martini-versionen du kommer att ha. Ta 1 uns torr vit vermouth, 2 uns gin, en remsa citronskal och isbitar.

Metod: Rökskölj glaset men se till att det är kallt. Blanda alla ingredienser i en shaker, sila av och häll i glaset. Extrahera oljan från citronskalet i drinken och njut.

Rökt Manhattan

#4. Rökt Manhattan

Denna tidlösa cocktail när den röks blir en klassiker. Du behöver 1 del söt vermouth, två delar råg och några skvätt cocktailbitter.

Metod: Ta alla ingredienser i en shaker med is och blanda väl. Häll nu blandningen i en röksköljd burk och rör om i en minut. Låt vila en stund och servera garnerad med rökta körsbär.

Rökt gammaldags

#5. Rökt gammaldags

Denna rökinfunderade eleganta cocktail kan bli stjärnan på vilken fest som helst. Du behöver cocktailkörsbär, socker och lite is.

Metod: Kall rök socker, cocktail, körsbär och apelsinskal inuti matrökaren i 2 minuter. Ge en andra booster av rökning i ytterligare 2 minuter för att ingjuta den rika rökiga smaken i dessa garnering. Blanda nu det rökta sockret med vatten. Lägg till garneringarna med isen. Rök blandningen en tredje gång med dubbelskålstekniken. Häll upp i ett glas och servera.

Det var allt för den här guiden om rökta cocktails. Hoppas dessa Bradley tips och tricks hjälper dig att utforska din matrökare på flera sätt.

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.