5 Foods You Didn't Know You Could Smoke

5 Foods Du visste inte att du kunde röka.

Posted on: January 17, 2023



Rökt kött har en stor fläktbas runt om i världen. Vem älskar inte att bli serverad en sugkulent biff drenches i sin egen saft? Om du är en rökt matälskare, måste du ha testat allt möjligt kött för att upptäcka vilken som är din favorit.

Rökt kött har en stor fanskara runt om i världen. Vem älskar inte att bli serverad en fräsande saftig biff som dränks i sin egen juice? Om du älskar rökt mat måste du ha provat alla möjliga köttbitar vid det här laget för att upptäcka vilken som är din favorit. Men hallå, låt oss påminna dig om att du säkert har en annan lista över livsmedel som är din favorit, eller hur? Har du någonsin tänkt på att röka dem? Majoriteten av människor skulle säga "nej" eller "kanske", "jag måste tänka på det", "jag kommer att reda ut det" etc. Tja, om du är sugen på ett äventyr med din matrökare och verkligen vill prova något ur lådan inom matrökning, den här artikeln är för dig. Vi har listat populära livsmedel som kan tillagas i din matrökare som smakar gudomligt. Fortsätt läsa.

Använder rätt smak

Kom ihåg att vi pratar om annan mat än kött här. Så uppenbarligen kommer gnidningar och saltlösningar inte att fungera. Fruktigt trä som lönn, äpple, körsbär, ek, etc., är bra för att generera smaksatt rök, men de har också sina nackdelar. När de brinner ut kan dessa träslag avge giftiga ångor som kan förstöra maten eller göra den bitter. För att undvika en sådan katastrof, byt ut veden omedelbart efter att den har bränts. Ett annat problemfritt alternativ är att använda Bradley Bisquettes på din Bradley Smoker. Dessa är speciellt komprimerade träflis gjorda av sågspån som brinner under en exakt tid och släcks automatiskt innan de blir till aska. Bradley Bisquettes finns i 17 olika smaker för att passa alla rökbehov. Du kan skapa äpple, lönn, pekannöt och körsbärsrök, såväl som andra smaker.

Använd rätt matrökare

Det är en värld av skillnad mellan att röka kött och att röka annan mat. Dessa livsmedel har inga marinader och kräver kanske inte den tid eller temperatur som kött gör. Så var försiktig med matrökaren du väljer för att undvika att förkolna maten. Vår rekommendation här är Bradley Smoker. Detta är en avancerad rökare designad med enkla digitala kontroller för tid och temperatur, och den har till och med en automatisk matare för att arbeta självständigt för att dispensera smaksatta Bradley Bisquettes. Bradley Smoker kommer med dubbla värmeelement som kan utföra både varm- och kallrökning.

5 livsmedel som du kan röka

Nu när du är medveten om de grundläggande förutsättningarna för att röka annan mat än kött, här är listan.

Körsbärs-/druvtomater

Du har använt denna frukt i så många rätter, från grytor till pickles och till och med såser. Körsbärstomater har sin egen magi som förstärks ytterligare av rökning, och samma sak med druvtomater – den syrliga naturliga smaken hos tomaterna matchar väl med den rökiga smaken. Du kan använda rök med äppelsmak för denna frukt. Rök dem vid 185 °F till 200 °F (85 °C till 93 °C) på en perforerad plåt i cirka 5 minuter. Du kan använda dessa rökiga smaksatta godsaker i en salsa, mocktails och äggsallad.

Hårdkokta ägg

Skala det hårda yttre skalet på det kokta ägget och behåll det hel. Återigen med ägg kan du också använda rök med smak av äpple eller lönn för att lägga till den där extra pipan. Rök det kokta ägget från 200 °F till 215 °F (93 °C till 102 °C) på ett rivet galler i upp till 1 minut. Använd det rökta ägget för att skapa underverk i äggsallad, som djävulsägg eller i en Cobb- eller Niçoise-sallad.

Potatisar

Denna lista skulle vara ofullständig utan den mångsidiga potatisen. Från stekt till kokt, potatis används i många recept, så varför skulle rökning vara ett undantag? Ta oskalad medelstor till stor hel potatis. Smörj ut smält smör på alla sidor och strö över lite salt. Rök dem nu vid 210 °F till 225 °F (99 °C till 107 °C) på en riven kuggstång i minst en timme. Du kan också baka den efteråt vid 163 °C (325 °F) för att möra den ytterligare. Rökt potatis smakar bäst till fisk eller kött. Du kan också använda dem i potatissallad eller soppa.

Hård ost

Vem älskar inte ost? Vi menar, det finns en anledning till att du ler när du hör om det, eller hur? Den goda nyheten är att du kan röka hårdost som Monterey Jack, Cheddar, etc. Rök med smak av äpple eller körsbär passar bäst med ost. Rök hårdost vid 85 °F till 100 °F (29 °C till 38 °C) på en perforerad panna över en panna med is i en timme eller en och en halv timme. Smaka på magin i smörgåsar, makaroner och ost, eller broccoli och blomkålsrecept.

Olika sorters nötter

Slutligen, njut av nötter med en hint av rökig smak. Hela eller skalade pekannötter och valnötter är bra alternativ här. Generellt sett kompletterar rök med smak av hickory nötter bra, men du kan vara kreativ. Rök nötter vid 210 °F till 225 °F (99 °C till 107 °C) i ett par timmar. Du kan servera dem med ost, grönsaker och sallader.

Med det slutar vår artikel om matrökning här. Vi hoppas att dessa Bradleys tips och tricks om att röka olika typer av mat har uppmuntrat dig att experimentera med din matrökare.

Kolla in den här andra artikeln om köttsorter du inte visste att du kunde röka:
5 typer av kött du inte visste att du kunde röka

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.