Smoked Meat and Food Through Bradley Smoker

3 olika sätt att använda Kall matrökning

Posted on: January 12, 2023Shhhhh! Vi delar vår hemlighet med nästa stora sak inom kall rökningsteknik.

Shhhhh! Vi delar med oss av vår hemlighet till The Next Big Thing in Cold Smoking Technology. Vid kallrökning lägger du till rökighet samtidigt som temperaturen hålls under 100°F, vilket gör att produkten inte tillagas. Du kan göra det genom att använda en kallrökaradapter. Eller så kan du köra din rökare på den lägsta inställningen, med en bricka med is i botten för att hålla temperaturen låg. Vill du lära dig de 3 olika sätten att använda kall matrökning? Tja, leta inte längre!

Hur man kallröker whiskylax med en Bradley!

1. Kallrökning i kombination med saltning eller saltlake

Du kan bota eller konservera mat som kallrökt lax, skinka och pepperoni för kallrökning. Denna typ av kallrökning kräver dock långa röktider, samt tillsats av salt och/eller nitriter för att konservera.

Vissa recept kräver endast salt och kortare röktider. Kallrökt lax är ett utmärkt exempel, eftersom slutprodukten fortfarande är rå och måste förvaras i kyl eller frys.

Två saker är mycket viktiga med denna typ av kallrökning. Följ först ett pålitligt recept och standarderna för användning av nitrit/nitrat. För det andra, följ standarderna om du planerar att använda någon bakteriekultur.

Proffstips: Du kan förvara verkligt härdade och kallrökta produkter som är konserverade och redo att ätas på en sval, torr plats för korttidsförvaring.

2. Kallrökning följt av en annan matlagningsmetod

Denna andra tillagningsmetod kan antingen vara stekning, stekning eller bräsering. Som ett utmärkt exempel, använd denna metod för lätt kallrökt fläskstek färdig i ugn, bräserad och lätt kallrökt vit fisk.

Denna typ av kallrökning kräver en kortare röktid eftersom avsikten är att bara ge en lätt rökig smak och sedan måste du laga den direkt efteråt.

Denna kallrökningsmetod är utmärkt för större köttbitar, men du kan också använda den här proceduren för mycket lätt kött, som vit fisk. Du kan också prova den som en "inkörsport" till rökt mat med resultatet bara en lite rökig smak utan att det är huvudsmaken.

Proffstips: Var särskilt uppmärksam på rått kött. När du kallröker rått kött, se till att du inte lämnar det vid en osäker temperatur. Rök den bara under en kort tid och börja laga mat omedelbart tills den är helt färdig för att säkerställa att den är säker.

3. Kallrökning mat som inte kräver ytterligare tillagning

Denna typ av kallrökning ger en rökig smak till mat som redan är tillagad (eller inte kräver tillagning). Exempel på detta är rökt ost och nötter. Hur länge du kallröker den här typen av mat beror på hur rökig du vill att den ska vara.

Det finns dock några saker att tänka på. När du röker matost, se till att den inte smälter. När du röker torrfoder som nötter bör du blötlägga dem i förväg, så att röken har lite fukt att binda till.

Och där har du det, 3 olika sätt att använda Bradleys teknik för kallmatsrökning!

Lycka till med att röka!