3 Lesser-Known Cuts of Beef that are Perfect for Smoking

3 mindre kända snitt av Nötkött som är perfekta för rökning

Posted on: January 12, 2023



Att bli pit-master är så annorlunda än att bli någon som är en mästare i grillen. Konsten att röka inkluderar 3 mindre kända snitt av nötkött som är perfekta för rökning. I den här artikeln kommer vi att prata allt om de främsta exemplen på fantastiska snitt som inte är så välkända!

Att bli en pit-master är så annorlunda än att bli någon som är en mästare på grillen. Konsten att röka inkluderar 3 mindre kända köttbitar som är perfekta för rökning. I den här artikeln kommer vi att prata om de främsta exemplen på bra snitt som inte är lika välkända!

Tack vare den decennielånga historien om den centrala texanska grillen, när de flesta bakgårdsmästare lagar nötkött brukar de plocka bringa. Men det finns massor av andra nedskärningar värda gropen. Här är Bradleys rekommendationer som bör rökas oftare.

Läs 7 mer mindre kända köttbitar för att börja din rökresa!

1. Chuck Roll


Läckra chuckrullar!

För rökning rekommenderas chuckrullen starkt eftersom den alltid finns tillgänglig i varje enskild butik eller slaktare. Det är den traditionella mamma-och-pop-stek, som vanligtvis långsamt tillagas i ugnen som en chuckstek. Men på rökaren eller en grillplats kan den förvandlas till något på nästa nivå.

Det första steget är att belägga ytan med ett tunt kladd av gul senap och sedan strö över rikligt med en 50/50 blandning av salt och peppar. Det andra steget är att sätta den på din Bradley rökare i 4 till 6 timmar vid 200 grader,

Efter det kan du stöta det lite. Du kan enkelt gå till 250. Slå sedan dubbel in den i aluminiumfolie eller slaktpapper. Sätt in den i ugnen och låt stå på låg 200 grader över natten. Nästa morgon kommer du att vakna upp till några av de bästa rökta chuckrullarna du någonsin kommer att ha.

Proffstips: Be om en chuckstek på fem pund hos din lokala slaktare. Det finns en annan stek från chucken, men den brukar betecknas som armstek. Det är lite smalare snitt, så det beror på hur mycket fett du vill ha.

2. Ytterfiléstek


Ytterfiletsstek! Det vattnas i munnen!

Ytterbiffspetsen är en annan lätt att hitta stek som passar utmärkt att röka. Den kan användas på liknande sätt som chucksteken, förutom att den är magrare. Det är en strimlad nötköttapplikation och inte skivad nötkött. Flera timmars rökning senare, linda gärna in den och avsluta i ugnen eller lerkrukan.

Den ryggbiffsstek är mer som en uppvärmd back up där du kan ta lite nötköttsbuljong och öl. Blanda sedan ihop dem på spisen med det strimlade nötköttet. Den värms upp perfekt för din nästa måltid.

3. Chuck kort revben


De mest utmärkta chuck korta revbenen!

Under de senaste åren har pit-masters vid olika restaurangkedjor överraskat gästerna med gigantiska nötrevben. Dessa revben kan väga två pund mer medan de matar 2 eller 3 hungriga matgäster samtidigt. Denna stil av revben kan dock vara svår att dra av hemma.

Detta beror på att återförsäljare vanligtvis inte har plattkorta revben, men ett bra alternativ är chuckkorta revben.

Dessa kommer längre upp på kon, speciellt chucken eller främre axelområdet. Slaktare förbereder vanligtvis en-tumssektioner av chuckens korta revben för spis- eller ugnsbräsering. Dessa sektioner är förberedda i egen regi, vilket innebär att du kan be om att få en hel chuck kort rib.

En bit med fyra ben väger cirka 4 eller 5 pund. Det är ett bra alternativ att använda för rökning. När du har förberett benet, krydda dem lätt med salt och peppar och rök sedan vid 225 grader i cirka 6 till 8 timmar.

Slå sedan in dem i 160 grader så att de svettas ut och låt det fuktiga värmas upp för vidare tillagning. Slutligen, rök chuckens korta revben med 200 till 210 grader Fahrenheit (inre temperatur) för den stora finalen.

Hur du hittar dina nästa snitt

Så nästa gång, vart går du för att hitta dessa mindre kända köttbitar?

Om du letar efter mindre kända snitt skulle ditt bästa alternativ ofta vara att gå till en specialmarknad för att snoka upp dem.

De är vanligtvis handklippta på beställning när du efterfrågar dem. Slaktare kan alltid rekommendera nya styckningsdelar och ge vägledning för hur man tillagar dem.

Å andra sidan kan stormarknader vara lite mer av en hit och miss. Det kommer alltid att bero på vem som står bakom disken. Det förbättrar dina odds om du kommer dit tidigt på dagen.

Om du letar efter de bästa rökarna i stan, besök vår hemsida för ett brett utbud av olika livsmedelsrökningsprodukter.