3 Ingredients You Can Smoke for Your Cooking Needs

3 Ingredienser You Can Smoke for Your Cooking Needs

Posted on: January 17, 2023Precis som du kan röka kött för att ge det en läcker, rökig smak, kan du också röka andra ingredienser för att ge smak till dina rätter. Rökt mat är ett utmärkt tillskott till alla måltider och är ett perfekt sätt att lägga till smak och djup av smak till dina rätter.

Precis som du kan röka kött för att ge det en läcker, rökig smak, kan du också röka andra ingredienser för att ge smak till dina rätter. Rökt mat är ett utmärkt tillskott till alla måltider och är ett perfekt sätt att lägga till smak och djup av smak till dina rätter. Nästa gång du är på humör för rökt mat, prova att röka någon av dessa tre ingredienser:

Salt

Rökt salt är ett bra sätt att sätta smak till din mat. Du kan köpa rökt salt i affären eller göra det hemma.

För att göra rökt salt behöver du:

-Havssalt

-Rökare

-Trä som du föredrar

Många olika träslag kan användas för rökning, var och en ger sin egen unika smak. Mesquite-rökt havssalt är ett populärt val för grillentusiaster. Mesquite är ett doftande lövträ som ger en intensiv, rökig smak.

Du kan också experimentera med andra typer av träslag i din rökning för att se vilket du gillar bäst. Pro-food rökare kommer med ett brett utbud av träslag som du kan prova. Till exempel har Bradley Smoker 17 olika Bradley Bisquettes du kan välja mellan.

För att förbereda rökt salt, lägg saltet i en panna eller bakplåt och placera det ovanpå kuggstång inuti din rökare. Låt ditt salt röka i en timme innan du tar bort det. Tänk på att rökning av salt förstärker dess smak, så du kanske inte behöver mer än en timme. Ju längre du röker saltet med ved, desto skarpare blir det. Börja kontrollera smaken på saltet efter en timme för att undvika det.

När du har rökt ditt salt, låt det svalna innan du förvarar det i en lufttät behållare eller burk. Där kommer den att fortsätta absorbera röken. Vissa hävdar att smaken blir bättre med tiden. Testa själv och se hur det går!

Det finns många sätt att laga mat med rökt salt. Istället för att använda vanligt salt när du kokar potatis, prova att strö över lite rökt salt istället. Du kan också använda den när du kryddar fisk. Det är bra för de flesta typer av matlagning, speciellt de där du vanligtvis skulle använda vanligt salt.

Socker

Att röka socker är ett bra sätt att ge det en unik smak och göra det lite mer speciellt. Det är inte svårt att göra, men det finns några saker du behöver veta innan du börjar.

Det första du behöver är lite socker. Alla typer av socker fungerar, men farinsocker har en rikare smak. Du behöver också lite rökflis. Äpple och körsbär är bra val för en nybörjare. Du kan också välja lönn och hickory om du vill ha en annan smak.

När du bestämmer dig för veden, förbered din rökare. Kallrökning fungerar bäst för socker. Höga temperaturer kommer att smälta ditt socker, och det vill du inte. Ställ in temperaturen på din rökare till mellan 185 °F och 203 °F (85 °C och 95 °C). Detta kommer att säkerställa att sockret inte bränns för snabbt.

Lägg sedan ett lager socker ovanpå rökpannan och stäng rökaren. Du måste öppna rökaren och rör om ordentligt var 30:e minut eller så. Detta kommer att hjälpa sockret att röka jämnt.

Du får inte låta sockret brinna så håll ett öga på det. Som en allmän regel räcker två timmar för rökning. Men andra faktorer som typen av rökare och socker du använder kommer också att påverka röktiden.

Sockret är klart när det blivit fint gyllenbrunt. Du kan också testa smaken på det rökta sockret genom att smaka på en nypa. Om det smakar tillräckligt rökigt betyder det att du har gjort det rätt!

Ta den från värmen och låt den svalna innan du använder den. Du kan använda ditt rökta socker i alla recept som kräver socker.

Paprika

Rökt paprika är en typ av paprika som har torkats och rökts. Den har en rökig, jordig smak som kan användas i många olika rätter.

För att använda rökt paprika i matlagning måste du först förbereda det. Så här gör du:

1. Förvärm din rökare till 180 °F (82 °C).

2. Bred ut paprika på en perforerad plåt eller i en rökpåse.

3. Rök paprikan i 1 timme, rör om var 20:e minut för att säkerställa att den tillagas jämnt.

4. Förvara rökt paprika i en lufttät behållare i rumstemperatur tills du ska använda den. Detta gör att den håller sig fräsch och läcker så länge som möjligt. Ta bara ut det du behöver, så sparas resten för senare användning! Rökt paprika kan även förvaras i frysen i upp till 3 månader.

Slutgiltiga tankar

Du kan röka alla möjliga ingredienser i ditt kök för att använda i recept. Ha kul med träutbudet, så kanske du upptäcker nya smaker som du inte visste fanns. Lycka till med att röka!

Är du intresserad av att lära dig vad mer du kan röka? Kolla in artiklarna nedan:
Kan jag röka färdiglagat kött?
5 typer av kött du inte visste att du kunde röka

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.