3 Homemade Rubs to take Your Smoked Chicken to the Next Level

3 Hemlagad rubs för att ta din rökta kyckling till nästa nivå

Posted on: January 17, 2023Det råder ingen tvekan om att rökning är det bästa sättet att få den väl tillagade, ömma och smakfulla kycklingen.

Det råder ingen tvekan om att rökning är det perfekta sättet att få den vällagade, möra och smakrika kycklingen. Men när man pratar om rubs kommer många att tänka på att gnugga en bringa eller fläsk. Utan att de vet om det, om du lägger till en stor gnidning på din kyckling innan du slänger den i rökaren kommer du att få den där kryddiga, rökiga och fingerslickande rökta kycklingen.

Du har också ett brett utbud av kryddor att välja mellan, inklusive kycklingrubber för alla ändamål som är fantastiska med varje del av detta fågel. Otroligt nog har du också möjlighet att anpassa dina hemmagjorda rubs för att ta din rökta kyckling till nästa nivå.

Vad är en torr rub?

En torr rub är en blandning av torra kryddor som kan innehålla örter och andra torra ingredienser. Blandningen spritsas rikligt och gnids på kycklingens yta eller appliceras på maten du vill laga. Beroende på ditt recept kan du applicera torr rub på fågel, kött, fisk och till och med grönsaker.

Rubs lutar mot en salt bas och hjälper till att förstärka de andra smakerna i örterna som ingår i blandningen. Att strö torr rub på din kyckling förhöjer också smaken eftersom den penetrerar köttet.

Du hittar olika typer av rubs på marknaden, från standard till superförbättrade, men ingenting kommer i närheten av skräddarsydda, hemgjorda rubs.

Hemlagad rubs för att ta din rökta kyckling till nästa nivå

1. Grundläggande torr rub

Det här är en av våra favoriter för att röka en hel fågel. Ruben passar även bra med andra kycklingsnitt om du vill spatchcocka eller butterfly den. Det är också ett av de mest anpassningsbara gnuggrecepten du kan få. Du har friheten att lägga till eller minska vilken krydda som helst, beroende på vad du gillar.

Denna torra rub förbättrar smaken på din kyckling, beroende på vilken typ och typ av kryddor du lägger till.

Två matskedar av denna torra rub kommer att räcka för att ge dig den knapriga beläggningen på din fågel. Du måste göra en pasta av den torra rubbet med en sked olivolja och sprida sedan blandningen på kycklingen. Lägg kycklingen i rökaren och vänta på att magin ska hända.

2. Medelhavets torra rub

Detta är en mycket smakrik rub som du kan göra hemma. Rubben är rik på salta smaker eftersom den innehåller enorma mängder lök och vitlökspulver. Precis som namnet är medelhavstorrrubben gjord av klassiska grekiska örtsmaker, som oregano, torkad basilika eller dill.

Var noga med att skaka för att jämnt blanda pulvret, kryddorna och örterna i detta recept för att limma ihop dem. Du kommer också att vilja gnida det på hela utsidan av kycklingen, oavsett om du lagar en hel eller skivad kyckling.

Kom ihåg att gnugga halverade citroner på utsidan av kycklingen för att behålla dess fuktighet under hela tillagningsprocessen.

3. Smokey Chipotle Dry Rub

Vi vill alla ha kryddig, rökig och djupt smaksatt kyckling, vilket är precis vad den smokey chipotle dry rub ger. Denna torra rub lever upp till sitt namn, och vi kan garantera att du aldrig kommer att gå fel med den.

Den smokey chipotle rub passar bra med olika kryddor, inklusive spiskummin, rökt paprika och den som är sugen på ancho chilipulver. Rökt paprika med smokey chipotle dry rub tar smaken till en annan nivå.

Applicera torr rub på din kyckling först innan du lägger den till din sås om du vill ha lite sås.

Vi rekommenderar att du låter din kyckling sitta i minst 10–15 minuter efter att du har applicerat torr rub. Detta gör att rubben kan sitta ordentligt på kycklingen och tränga in i köttet.

Hur man lagar mat

Att applicera rubs på ditt fjäderfä kommer inte att begränsa dina matlagningsmöjligheter. Dry rubs är mycket mångsidiga, och du kan laga dem beroende på vad ditt recept dikterar. Vår föredragna metod skulle vara att slänga en spatchcocked eller butterflyed kyckling i din rökare, eller så kan du välja att antingen långsam tillaga eller steka kycklingen i en ugn.

Vi rekommenderar att du använder en pålitlig rökare för den optimala matrökupplevelsen. Du kan välja att gå för vår Bradley matrökare som hjälper dig att förbättra din matlagningsupplevelse. Se till att du har en matlagningstermometer för att övervaka köttets temperatur. Din torrgnuggade kyckling är klar när din termometer visar en innertemperatur på 165 °F (74 °C).

När du är klar, se bara till att du låter din kyckling vila i minst 10 minuter. Detta gör att juicerna kan omfördelas jämnt genom kycklingen.

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.