Food after smoked in electric smoker

Hur man håller temperaturen nere för Förkylning

Posted on: October 04, 2023
Read time: Lästid: 10 minPara ihop text med en bild för att fokusera på din valda produkt, samling eller blogginlägg. Lägg till information om tillgänglighet, stil eller till och med ge en recension.

Är du en utomhusmatlagningsentusiast? Älskar du att gå till det extrema för att experimentera med nya och spännande recept för matrökning? Tja, du är förmodligen en av ovanstående, och det är därför du har landat på den här sidan.

Kallrökning är ett av sätten att ta sig ur din komfortzon. Det är en spännande rökupplevelse som förmodligen kommer att introducera dig till en ny värld av smakalternativ.

Vad är kallrökning?

Kallrökning är en uråldrig kulinarisk praxis som har använts i flera år för att bevara och ge smak åt köttet. Du kommer att behöva använda konserveringsmedel för att konservera köttet för senare användning, kryddor om du vill krydda det och lägga till en distinkt smak till dess naturliga smak. Du kan samtidigt konservera det genom att torka och tillsätta smak till ditt kött. Dessutom kan du kallröka lite mat utan att torka, vilket kommer att hålla under en längre tid.

Hela kallrökningsprocessen är en enkel procedur som du bekvämt kan utföra i ditt kök hemma. Det första steget innebär att torka köttet för att bromsa eventuell bakterietillväxt genom att eliminera eventuell fukt i köttet.

Kött som hänger i matrökare

Du kommer sedan att fortsätta att exponera köttet med din valfria matrökare, av vilken det finns en mängd olika rökare, inklusive vår beprövade och testade Bradley matrökare och dess kall rök adaptersats som vi definitivt kommer att rekommendera dig.

Nyckeln att notera är att du ska utsätta köttet för rök utan att bränna det. Någon form av värme är inte tillåten, vilket förklarar varför det till stor del kallas kallrökning.

Temperaturen är en annan nyckelfaktor när det kommer till kallrökning av kött. Du måste hela tiden titta på och hålla den rekommenderade låga temperaturen för bästa resultat. Misstag här kan sluta med att förstöra smaken på ditt kött, vilket du inte vill ska hända.

Även om det är en viktig faktor att tänka på när man kallröker, är det fortfarande en av de största utmaningarna för de flesta att hålla den önskade temperaturen. De flesta människor misslyckas ofta i detta steg, vilket i hög grad påverkar de övergripande resultaten av din matrökningsupplevelse. (här kommer en Bradley att göra det lättare för dig)

Men detta bör aldrig vara en betydande utmaning efter att ha läst detta, eftersom vi kommer att dela experttips om hur du bäst håller nere temperaturen under kallrökningsprocessen med dig.

Hur man bibehåller en låg temperatur under kallrökning

I de flesta fall, under kallrökning, rekommenderade vi att hålla köttets temperatur låg på 90°F (32°C). Det låter kanske lätt på pappret, men i verkligheten är det så. Hemligheten är att se till att du förvarar ditt kött i en ouppvärmd matrökkammare samtidigt som du hämtar rökaren från en separat kammare.

Men det finns även andra faktorer som väder som också spelar in när man röker kallt. Temperaturen i den omgivande miljön kan förändra din rökupplevelse, vilket förklarar varför det är viktigt att röka på vintern när temperaturen är lägre. Den omgivande kalla luften spelar en avgörande roll för att säkerställa att matrökaren inte värms upp.

Men om du känner att du inte kan vänta till de kallare månaderna rekommenderar vi att du röker sent på natten eller tidiga morgnar när temperaturen är som lägst. Vi rekommenderar också att du använder en dropppanna av aluminium full med is placerad i rökkammaren om du känner att temperaturen stiger till något över 32 °C (90 °F). Se till att du placerar aluminiumpannan i den mittersta eldstaden och rökkammaren (eller det nedre stället på din Bradley Smoker) för att hjälpa till att reglera temperaturen.

Använder vår kall rök adaptersats kommer att göra det enklare, eftersom det separerar rökgeneratorn (och dess värme) från ugnen och din mat, och aluminiumslangen låter röken svalna innan den når maten du lagar.

Mat som förvaras i matrökare för rökning

Bästa maten för kallrökning

Det finns ett brett utbud av mat som kan kallrökas. Kött är dock den första maten man tänker på när man nämner kallrökta rätter. Men om du är ny på kallrökning vill du definitivt vara säker på de bästa typerna av livsmedel för att komma igång. Detta är kanske det bästa tillvägagångssättet vi rekommenderar för att hjälpa dig att minska riskerna för att göra misstag.

Kött är den överlägset säkraste typen av mat att lära sig med hur man kallröker. Du kan välja lax, ost, kokta ägg, grönsaker eller till och med nötter, som är mycket lättare att röka.

Vi rekommenderar att du håller dig borta från mjuk mat som ost, och överlåter det till erfarna pitmasters. Osten smälter lätt och kan förstöra din upplevelse med även den minsta temperaturhöjning. (eller välj ost med Bradley-adaptersatsen)

Viktiga takeaways

  • Håll matens temperatur under 90°F (32°C).
  • Se till att rökkammaren är skild från den brinnande veden.
  • Om möjligt, rök under kalla vintermånader.
  • Om det behövs, rök under de kallare timmarna på natten eller tidigt på morgonen.
  • En dropppanna i aluminium full med is kan vara nödvändig för att bibehålla temperaturen.

Vi har några fler artiklar om kallrökning för dig:
Hur man väljer det bästa träet för att röka ost hemma
Första gången kallrökning för nybörjare
Hur man kallröker bacon hemma

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker webbplats.