Introducing our new Bradley Blogger; The Bacon Maven

Blogginlägg som introducerar vår nya Bradley -bloggare; Bacon maven

Posted on: January 10, 2023Vi presenterar stolt vår nya teammedlem: Jennifer L.S. Pearsall! Jennifer är en matguru med en stark kärlek till bacon. Det är förmodligen anledningen till att människor också känner henne som Bacon Maven. Hon skriver fantastiska kockböcker och har sin egen matblogg (www.thebaconaffairs.com). Vänligen ge ett varmt välkomnande till vår nya Bradley -bloggare!

Vi presenterar stolt vår nya teammedlem: Jennifer LS Pearsall! Jennifer är en matguru, med en stark kärlek till bacon. Det är förmodligen därför folk också känner henne som Bacon Maven. Hon skriver fantastiska kokböcker och har en egen matblogg (www.thebaconaffairs.com). Varmt välkommen till vår nya Bradley Blogger!

Något om dig själv/familjen/levnadssituationen

Jag är en singel kvinna som bor i centrala Wisconsin, ett land med öl, brats och ost. Men jag har bott på en massa olika platser. Född i New Jersey, jag flydde utan "Joisey"-accenten när jag flyttade till Kalifornien på högstadiet.

Därefter kom Virginia, där jag fick min första introduktion till rökning och grillning som jag verkligen gillade. Det skedde via hela grisarna som var långsamt stekta hela dagen på våra öppningsdag duvjakt.

Efter att ha bott i Virginia i 25 år, kallar jag det fortfarande hem, men därifrån åkte jag till Kansas, Nebraska, Texas, och nu är jag här i Dairyland.

Jag har varit här ett par år och arbetat som bokredaktör för en F&W Media. Jag har två stora Pyrenéerna valpar för sällskap och massor av vackra landskap att titta på.

Den mest pinsamma mat-/kockhistorien

ha! Jag vispade ihop en sats bananbröd en gång, och jag måste ha övermätt bakpulvret. Två brödformar osade bananbrödsdeg som lava i en timme.

Jag fortsatte att försöka rädda den, i hopp om att något av det skulle baka in till något bekant. Men varje gång jag öppnade ugnsluckan och såg smeten bubbla upp och över pannans sidor som så mycket bananbrödslava, kändes det som att jag var med i min egen version av scenen från "I Love Lucy". Där bakar hon bröd och den här enorma limpan trycker sig ut ur ugnen och klämmer fast henne mot skåpet på andra sidan köket.

Hur och varför denna fantastiska webbplats/blogg startade

Min blogg, www.TheBaconAffairs.com , började som ett skämt. Jag hade några vänner på Facebook-inlägg om en matlagningslösning för något vilt. Det mesta vilda viltet är väldigt, väldigt magert, och bacon är en naturlig och välsmakande lösning för att förhindra att alla sorters vilt och fågel förvandlas till en måltid med hockeypuckkonsistens.

Det här var inte ditt vanliga inlägg för hjälp med vilt. Jag tror att det var ett recept på snögås, som man inte ser ofta. Så jag rekommenderade att dra i apelsinjuice och slå in fågeln i bacon.

Bacon fick tummen upp överallt, och snart skrev alla andra "Lägg till bacon!" till varje inlägg jag gjorde, oavsett om jag pratade om matlagning, mina hundar, den usla vintern vi hade eller mina dejtproblem.

Det tände liksom en eld under mig, och så jag startade bloggen på ett infall, som behövde ett kreativt skrivande separat från mitt arbete som redaktör och skribent inom mitt dagliga jobb.

Målen för den här bloggen

Bloggen har verkligen fått ett eget liv. Ju mer jag lade till bacon i alla möjliga rätter, desto mer insåg jag hur mångsidig den var. Bortsett från bacongodheten som alla älskar, har den nästan det där umami-elementet i sig, vilket ger djup och fyllighet, även när den faktiska baconsmaken inte är så uppenbar.

När det gäller ett mål, ja, jag stötte på en kollega till mig på vår årliga mässa förra året. Han är förläggare på ett annat förlag och han hade sett blogginläggen och frågade om jag kunde göra det till en bok.

"The Big Book of Bacon", utgiven av Skyhorse Publications, kommer ut under sommaren eller hösten 2014, och de signerade mig nyligen till en andra bok, den här med hela svinet!

Var passionen för mat kom ifrån

Min mamma, främst, även om alla kvinnor i min familj är bra kockar. Min mamma är drottningen av resterna och hon gör en spaghettisås som skulle få en siciliansk att gråta av glädje, även om det inte finns en droppe italienskt blod i oss.

Jag bakade och konserverade och lagade mat till länsmässor under hela min ungdom som 4-H-medlem. Men det som verkligen utökade min kompetens var ett projekt som jag tog på mig med en gammal gymnasiekompis för ungefär ett decennium sedan.

Jag skulle läsa en artikel om hur de flesta hemkockar egentligen bara lagar ungefär samma 15 måltider om och om igen. Det här är din favoritmat som du inte behöver en kokbok för.

Skyldig som åtalad!

Jag tänkte på vad jag lagade: skyldig som åtalad. Det som verkligen slog hem var att med mer än 100 kokböcker på min hylla vid den tiden – de är drygt 200 nu – hade jag ingen ursäkt för att laga mat på det sättet.

Jag berättade det för min bästa vän och vi bestämde oss för att göra kokbokskvällar, där vi valde ett tema för två lördagskvällar i månaden. Utmaningen är att vi hade de där kokböckerna och recepten som vi inte tidigare hade lagat mat från.

Och vi var geni på det. Vi åt en middag som varade i mer än sex timmar, med alla lämpliga aperitifer, viner och mer. Vi tänkte till och med kort på catering, vi var så bra, men bestämde oss för att det skulle ta allt det roliga ur det.

Om matrökning

Det finns en rikedom i rökt kött som ingen annan tillagningsmetod kommer att ge dig. Dessutom för att så mycket av det du smakar är en luktsensation utöver det du får på dina smaklökar. Det finns bara mer till matupplevelsen med rökt mat.

Favoritsak att röka

Överlägset är det en hel gris eller Boston-rumpor (när en hel gris inte är praktiskt), gjord med såser från Virginia-vinäger eller Carolina-senapssåser. Däremot har jag gjort brisket och lamm shoulder som du nästan skulle dö för också.

Det första du tänker på när du hör "Bradley Smokers"

Lätt som en plätt. Ställ in det och glöm det. De är också extremt väldesignade på interiören, vad gäller antalet ställ och krokar. Det enda man inte kan få i min är en hel gris!

Ett budskap att komma över till alla de där matrökfanatiker där ute

Blanda det! Blanda ihop dina rubs, blanda ihop ditt kött och inse att du kan göra så mycket mer med rökaren än bara stora köttbitar. Gör köttbullar, köttfärslimpor, grönsaker, frukter och sidor. Jag såg nyligen att någon skrev på Facebook att de rökte ost – du kan slå vad om att det är på min lista nu också!

Jennifer LS Pearsall (Bacon Maven)