Get to know Steve Cylka, and his love for food smoking!

Lära känna Steve cylkaoch hans kärlek till matrökning!

Posted on: January 10, 2023Para ihop text med en bild för att fokusera på din valda produkt, samling eller blogginlägg. Lägg till information om tillgänglighet, stil eller till och med ge en recension.

Kan du berätta något om dig själv/familjen/levnadssituationen?

Jag var pastor i 15 år och för ett par år sedan bestämde vi oss för att göra en förändring. Min fru gick tillbaka till undervisningen och jag startade matbloggen och receptutveckling på heltid.

Vi bor i Toronto och har 3 barn. Vi lever ett lyckligt liv, fyllt med hockey, fotboll, danslektioner, piano- och trumlektioner. Däremellan strävar vi efter att sitta runt bordet under en meningsfull familjestund, medan vi äter god mat, som förmodligen var rökt!

Den mest pinsamma mat-/kockhistorien

Wow – jag har några! Det var en gång som vi hade ett gäng folk på middag och jag grillade revben (innan jag ägde en Bradley!). Jag ställde upp dem på sidan av grillen för indirekt grillning, eller det trodde jag att jag hade. När jag gick tillbaka var revbenen helt förkolnade och helt oätliga. Måltiden förvandlades snabbt till en vegetarisk middag.

Så du har den här fina bloggen. Berätta för oss hur och varför du startade detta

Jag har älskat att laga mat i flera år och jag tycker alltid om att skapa nya recept. Det var vänner och familjemedlemmar som frågade efter mina recept, så jag bestämde mig för att starta en blogg och lägga upp recepten.

Det var bara en hobby då och bilderna på maten var fruktansvärda. Ha ha. Men med tiden blev jag kär i att blogga om mat och dela mina skapelser med läsarna. Det har varit fantastiskt att se den utvecklas och läsekretsen växa. Dessutom älskar jag att utveckla partnerskap med företag som Bradley Smokers.

Målet för bloggen

Jag kom ihåg att när jag började röka för första gången spenderade jag mycket tid på att leta runt på nätet efter tips, recept på kryddor och marinad, röktemperaturer, tider och mer. Det finns mycket information där ute och ibland kan det till och med verka överväldigande för människor som är nybörjare med rökning.

Ett resurscenter för att tillhandahålla information till den nya rökaren

Jag vill att den här bloggen ska vara ett resurscenter som ger massor av information för den nya rökaren. Tillsammans med det finns det många veteranrökare där ute som har massor av erfarenhet och jag hoppas att den här bloggen är relevant för dem också. Modernistisk matlagning förändrar vårt sätt att laga mat och även rökning utvecklas. Jag vill utforska hur vi kan integrera rökning i mat som vi kanske inte traditionellt tror röker. Det ska bli kul!

En passion för mat

När jag var ung åkte min familj på semester till New Orleans och Biloxi. På den resan hade jag så många nya matupplevelser, saker som ostron, languster, gumbo, jambalaya och andra Cajun/kreolska rätter.

Jag minns när vi var hemma, det fanns tillfällen då min pappa var i köket och lagade några av de rätterna jag åt på resan. Jag brydde mig aldrig så mycket förut, men efter vår semester kom jag på mig själv att titta över hans axel oftare och lära mig hur man gör några av dessa minnesvärda rätter.

En speciell passion för matrökning

Jag tror att det är kombinationen av smakerna och mörheten i köttet. Rökning ger en underbar smak till köttet som kompletteras med spice rubs och olika BBQ-såser. Tillsammans med smaken görs rökning ofta vid låga temperaturer och under lång tid, vilket resulterar i att det blir mört, faller av benköttet. Jag älskar också hur rök kan lägga till en ny smakprofil till en maträtt. Jag minns första gången jag rökte några tomater för att göra krämig tomatsoppa – röksmaken förvandlade den soppan totalt. Det var så läckert!

Favoritsaken att röka

Fläsk! Det är förmodligen bredare än du frågade, men det är svårt för mig att begränsa det mer än så. Jag älskar att röka i stort sett allt fläsk, inklusive revbensspjäll, fläskrumpa (pulled pork – oh yeah!), filé och till och med malet fläsk för några läckra rökta fetter. En nära tvåa är lax. Jalapeno poppers är också bra. Åh, ja, kycklingvingar också. Okej, jag tror att jag ska sluta nu.

Varför Bradley Smokers

Jag älskar Bradley Smoker för deras användarvänlighet. De har verkligen en "ställ det och "glöm det" funktionalitet som är enastående för låg och långsam tillagning.

Jag röker massor av fläskrumpor och bringa som kräver timmar och timmar av rökning. Det är fantastiskt att jag, med Bradley, kan ställa in temperaturen, fylla röktornet med massor av träbisketter och de går automatiskt framåt. Jag gör detta hela tiden för långrökning över natten. Jag kan gå och lägga mig med full övertygelse om att Bradley Smoker fungerar borta, håller temperaturen stabil och röken flyter. Utöver enkelheten att använda är jag verkligen imponerad av att Bradley Smoker kan producera konsekvent fantastiska resultat varje gång, från allt inklusive kött, fisk, ost, nötter och mer!

Ett budskap att komma över till alla de där matrökfanatiker där ute

Fortsätt röka! Rökning fortsätter att växa över hela världen och enheter som Bradley Smokers gör det mer tillgängligt än någonsin!

Besök min hemsida: www.theblackpeppercorn.com