How to clean your food smoker

Hur rena Din matrökare

Posted on: January 11, 2023Under åren, som jag har använt min Bradley -rökare, finns det ett antal vänner och familj som beslutade att ta steget och köpte en Bradley för sig själva.

Under årens lopp, när jag har använt min Bradley Smoker, finns det ett antal vänner och familj som bestämde sig för att ta steget och köpte en Bradley till sig själva.

Det är svårt att motstå att komma över för en BBQ och smaka på några rökta revbensspjäll, jalapenopoppar eller kycklingvingar och inte lockas till den lokala butiken för att ta din egen rökare.

Det är vanligt att folk ställer många frågor till mig under de första månaderna när de lärt sig detaljerna i rökning. Förmodligen en av de vanligaste frågorna jag får, handlar om rengöring av rökaren. Så jag tänkte att jag skulle skriva den här artikeln för att dela hur jag rengör min rökare och dess många delar.

Hur man rengör ställen

Det är viktigt att skrubba dessa ställ efter varje rök. Ibland kan mat fastna på gallret efter en rökning, och det finns vanligtvis en ansamling av svarta rökrester även på stålställen.

Tvätta helt enkelt i varmt tvålvatten och skrubba ställen rena. Beroende på uppbyggnaden slänger jag dem bara i diskmaskinen för att rengöra dem direkt. Andra gånger kräver de lite mer arbete och jag drar ut skurborsten för att få dem rena. Att använda Bradley Magic Mats kommer att göra ditt liv mycket enklare, eftersom hyllorna inte blir så smutsiga.

Droppskålen är mycket enkel att tvätta

Ok, jag är den första att erkänna. Det finns tillfällen då jag lämnar skålen full med brända bisquetter och vatten efter en rök. Jag menar, det är lätt att glömma att rensa ut den efter att ha rökt all den där fantastiska maten.

Du äter, hälsar på med vänner, det blir på kvällen och innan du lägger dig lägger du skyddet på din rökare. Sedan, det kanske går en vecka, vill du röka något. Du öppnar dörren bara för att upptäcka att skålen är full med vatten och förkolnade bisquetter – oj!

Medan jag gillar att rengöra skålen efter varje rökning, om du inte gjorde det, dumpa bara innehållet och tvätta den rostfria skålen i varmt tvålvatten. Då är det klart för nästa rök!

Den V-formade droppbrickan kräver en skurborste

Den här slitsade droppbrickan som täcker bisquettebrännaren och droppskålen är förmodligen den del av rökaren som får mest skräp på sig. Allt som droppar från maten som röks faller ner på denna bricka och efter att ha rökt revben, kyckling eller fläsk, kan brickan bli en enda röra!

Även om det kan ha mycket skräp byggt upp efter bara en rökning är det faktiskt ganska lätt att rengöra. Jag väntar tills rökaren har svalnat helt och tar bort brickan.

Sedan, med hjälp av en grill/bbq-skrapa och skurborste, skrapar jag allt skräp i en påse och skurar det rent. Om det behövs, tvätta brickan i varmt tvålvatten kan få den att se nästan ny ut igen! Jag försöker rengöra den efter varje rök, speciellt om det fallit mycket dropp på brickan.

Dörrens sigill

Att köra rökaren gör att mycket rökrester samlas på dörren. Med tiden kan tätningen av dörren få lite smuts byggt upp på den.

Det är ingen stor grej alls, men det kan göra att dörren fastnar lite. Jag tycker att efter några långa rökningar behöver tätningarna på dörren en snabb rengöring.

Detta görs genom att använda en tvättduk och varmt tvålvatten. Torka bara av dörrtätningarna och ramen på rökaren där de tätar dörren vidrör. Rengöring av dessa ställen gör att dörren öppnas och stängs smidigt.

Bisquettebrännaren

Med tiden har jag upptäckt att bisquettebrännaren kan få lite aska. Jag röker mycket och det händer inte ofta. Jag märker det dock när bisketterna inte bränner igenom, så mycket som de borde.

Om brännaren får aska, verkar det minska värmeöverföringen till de färska bisketterna. Och du kanske tittar i din droppskål för att se att bisketterna bara är 2/3 brända.

Rengöring av brännaren är mycket lätt att göra. Se till att brännaren är kall och ta bort den V-formade droppbrickan för att få gott om plats. Använd sedan ett verktyg på basen av bisquettebrännaren för att skrapa bort eventuell aska.

Medan en grill/bbq-skrapa fungerar, använder jag personligen en gammal platt skruvmejsel. Den är tillräckligt liten för att komma in i hörnfläckarna på brännaren och fungerar som en charm för mig!

Rökarväggarna har en viss karaktär. Rengör dem inte!

Det här är den ena delen av rökaren som jag aldrig försöker rengöra. Jag älskar att se de svarta rökrester över hela väggarna på min rökare.

Det visar att jag använder det mycket. Dessutom tror jag att denna "krydda" av rökaren också kommer att förstärka smaken av allt som tillagas i maskinen.

Nu kan det med tiden bli lite flagnande och jag skrapar helt enkelt bort någon av de svarta flingorna från rökväggarna. Förutom det är det inget annat jag gör. Jag har aldrig tvättat eller skurat mina rökväggar rena. Det skulle ta bort all karaktär från min rökare!