Bradley Blogger: the Philly Foodist interview

Bradley Blogger: The Philly Foodist Interview

Posted on: January 10, 2023Para ihop text med en bild för att fokusera på din valda produkt, samling eller blogginlägg. Lägg till information om tillgänglighet, stil eller till och med ge en recension.

Kan du berätta något om dig själv/familjen/levnadssituationen?

Jag bor, med min livslånga partner, Pat, och våra fyra lurviga barn, i ett av
de äldsta stadsdelarna i USA, precis i utkanten av South Philadelphia. Vi äger ett 200+ år gammalt hus – inte riktigt stort – men med fyra våningar boyta och stora (för staden) bak- och sidoträdgårdar.

Den mest pinsamma mat-/kockhistorien

För ett antal år sedan kom "terökning" på modet. Jag bestämde mig för att prova det till en middag med min pålitliga bambuångare. Fisken var helt opåverkad (ingen rökig smak/ingen smak alls!) men min bambuångare fick en djup och bestående tesmak och arom! Det hade varit mycket mer övertygande att ha skivat upp det och pläterat det!

Denna underbara blogg! Hur och när det började

Jag har haft en lång besatthet av den inverkan mat kan ha på vår hälsa, beteende och allmänna välbefinnande. Situationen med rättvis fördelning av god mat i Amerika – såväl som hunger i Amerika, är drivkrafter för mig också.

Så det var det som fick mig att börja med bloggen. Jag växte upp med att min mormor lagade allt "från grunden". Under större delen av mitt liv har jag handlat på Farmers Markets och montrar. Vi är så lyckliga i Philadelphia som är omgivna av massor av fantastiska bönder och producenter!

Ät lokalt och säsongsbetonat

Men även med all denna belöning såg jag fortfarande människor som äter bearbetad, fabrikstillverkad mat – och snabbmat – som grunden för deras dieter. Jag ville dela med folk att det verkligen inte är så svårt att äta lokalt och säsongsbetonat. Samt äta mat som är humant odlad och kemikaliefri.

Naturligtvis, när man kommer in i de här frågorna hamnar man naturligtvis också i miljö-, hållbarhets- och självförsörjningsfrågor. Tillsammans med att odla, laga mat och äta, är jag också mycket investerad i att lära mig allt jag kan för att bli en framgångsrik Urban Homesteader.

Mål för bloggen

Jag använder definitivt bloggen för att lära mig, för att utbilda, för att dela information och för att hjälpa människor att samlas kring frågor som vi brinner för. Och att ha kul!

Jag måste säga, när någon säger till mig att de går till bondens marknader och/eller att de handlar humant uppfostrat kött och fågel.

Ännu bättre, att de "scratch cooking" mer och undviker ta in, jag är helt förstärkt och vet vad det är jag vill att The Philly Foodist ska åstadkomma!

Var passionen för mat kom ifrån

Visst, jag lärde mig mycket av min mormor. Hon lät mig vara vid sin sida i köket från en mycket ung ålder, och jag kunde se hur mycket hon älskade att mata människor.

Det har också blivit en av mina sanna glädjeämnen. Hon tog mig också ut på middag en hel del, från och med när jag var väldigt ung. Jag arbetade som kortordnad kock/fritskock under mina grundskolor och gillade det verkligen.

Pat och jag hade ett litet, framgångsrikt cateringföretag under ett antal år. Dessutom hade jag möjlighet att resa mycket i USA i över tio år som konsulterande psykolog.

Detta var ett underbart tillfälle att bli bekant med ett brett utbud av olika kök och etniska livsmedel. Och självklart har jag bott hela mitt liv i Philadelphia. Det är en fantastisk matstad!

En speciell passion för matrökning

Först och främst smakerna! Vem kan gå in i en miljö där god rökning äger rum och inte känna att munnen börjar vattnas och alla deras "hunger" ringer och visslar?

Dessutom erbjuder rökning kockar stora möjligheter till kreativitet. Jag gillar tanken på att experimentera. Till exempel är att röka ost något jag verkligen är intresserad av och kommer att göra under de kommande månaderna.

Favoritsaken att röka

En svår fråga, helt klart! Under den nuvarande hårda vintern vi "njuter" här på USA:s östkust, jag älskar en bringa, sidfläsk, fläskmage och säkert lite South Jersey Bluefish i rökaren.

Nyligen har jag blivit tänd på lamm revben. Underbar smak! Jag experimenterar också med vintergrönsaker: rödbetor, squash och kålrot. Med ankomsten av varmare väder handlar det om korv, fågel och skaldjur av alla slag. Om jag tvingas välja ett föremål som min absoluta "favorit" - måste det vara fläsk - speciellt fläsk.

Varför Bradley Smokers

Bradleys är vackert konstruerade och mycket lätta att använda - även för "nybörjarna", som jag verkligen räknas till mig själv! Bradley erbjuder nu så många alternativ för hemkocken.

Ett budskap att komma över till alla de där matrökfanatiker där ute

Var inte blyg! Komma igång! Skaffa en Bradley i vilken storlek som helst som passar dig. Bradley gör magin med rökning tillgänglig för så många av oss som trodde att vi inte kunde göra det. Var lätt mot dig själv. Experimentera och lär dig vad du och de du lagar mat till verkligen älskar och sedan, fullända det.

En helt ny blogg från Philly Foodist kommer snart, se till att kolla in den!