Smoked Canadian Bacon

Rökt Kanadensisk bacon



Detta rökt kanadensiska baconrecept är mycket enkelt att göra jämfört med hur läcker det blir. Allt börjar med en bit av benfritt fläsklås, lätt tillgängligt överallt. Saltlake den i en vecka och rök sedan den med pekannbisquetter. Kanske lägg i skinkpåsen och rulla tätt, använd sedan några svinringar eller strängar för att hålla den låret och litet. Jag vac förseglade den i 8 oz -paket och en bara inslagna i plast för att göra några godsaker med.

Gjorde några ägg Benedict häromdagen, men hade inga muffins. Så jag klippte skorpan från lite surt bröd, rostade det och tappade på en del av min CB. Ett par hemodlade ägg och kvävas i hollandaisesås och en streck rökt paprika. Det är så bra, snabb och bekväm frukost kan vara!

Ingredients

En bit benfri sidfläsk

The Brine:

1 kopp Morton Grovt Kosher salt

1 kopp packat mörkt farinsocker

4 lagerblad krossade

1 flik granulerad vitlök

1 rundad flik hel kryddpeppar

1 rundad flik hela enbär

1 rundad flik hela svartpepparkorn

3 Tab Penzeys Cajun krydda

2½ tekur #1

¼ Kopp ren honung

¼ Cup Jack Daniels

1 gal vatten

Preparation

Tillsätt allt utom botemedlet, honung och jack till 2 liter vatten och koka upp under konstant omrörning.

Sänk värmen och låt sjuda, rör om då och då tills du känner doften av kryddorna, cirka 20 min.

Ta av från värmen och låt den svalna under 140 graderºF (60°C), tillsätt sedan kuren, honung och jack.


Häll saltlaken i din härdningshink och rör i is tills du slutar med 1 gallon.

Kontrollera temperaturen på saltlaken. Du vill inte lägga köttet i förrän saltlaken är under 40ºF.

Lägg köttet i saltlaken och håll det nedsänkt med en tjock tallrik.

Ställ din saltlakehink i kylen och se över varannan natt i en vecka.

När veckan är klar, skölj köttet under kallt rinnande vatten, lägg på ett upp och ned ställ med en dropppanna under i 24 timmar, vänd på 12 timmar.

När du röker, ta ur kylen och låt stå i rumstemperatur i minst en timme.

Värm upp rökaren till 250ºF i en timme, ladda upp 3H Pecan och, så snart röken börjar rulla, lägg i köttet, ju närmare toppen desto bättre.

Rök/laga på 250ºF (121°C) tills IT-länden når 145-150ºF (62.8°C-65.6°C)

Ta ut och låt svalna i rumstemperatur i 2 timmar, slå sedan in i plast och ställ i kylen i 2 dagar.

Efter kyltiden, skiva och njut.

Pekannöt
 Trä

Pecanbisquetter för Bradley Smokers

Med en söt och mild smak, vilket gör den till Hickorys mildare kusin, pecanbisquetter passar bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm, vilt och sjöfåglar.

Shop Now