Smoked Cheddar and Jalapeno Scones

Rökt Cheddar och jalapeno Scones recept



Dessa rökt cheddar- och jalapeno -scones är inte svåra att göra. Var bara försiktig så att du inte blandar smeten. Scones är redo när de bara börjar bruna på toppen. Bäst serveras direkt, men dessa är också mycket välsmakande när de serveras vid rumstemperatur.

Ingredients

2 koppar universalmjöl

3 tsk bakpulver

½ tsk salt

½ kopp kallt smör - skär i små tärningar

1 kopp rökt cheddarost - riven

½ kopp inlagda jalapenoskivor - hackad

¾ koppar mjölk

Preparation

Värm ugnen till 400°F.

I en skål, vispa ihop mjöl, bakpulver och salt.

Tillsätt det kalla smöret i skålen och skär ner smöret i mjölet med en konditorimixer. Fortsätt tills du får en smulig konsistens. Rör ner den rivna rökta cheddarosten och hackad inlagd jalapenopeppar.

Häll mjölken i mjölet och rör om med händerna eller med en bakspade tills det blandas. Arbeta försiktigt och var noga med att inte överblanda smeten.

Bred ut lite mjöl på en plan arbetsyta. Häll smeten på den mjölade arbetsytan och klappa ner för att göra en 7-tums fyrkant. Skär i 4 fjärdedelar. Skär varje fjärdedel i ytterligare fyra fjärdedelar.

Lägg klyftorna på en plåt klädd med bakplåtspapper eller en bakmatta av silikon.

Grädda i 14-16 minuter. Sconesen ska precis börja få färg på toppen.

Serveras bäst direkt, men dessa är också väldigt goda när de serveras i rumstemperatur.

Recept av: Steve Cylka