Hot Smoked Leg of Lamb

Varm Rökt lammstek

Dan Shahin

Detta enkla rökta lammstek blir SÅ mört, saftigt och fullt av smak. Det kommer bokstavligen att slå av dina strumpor.

Ingredients

2 kg lammstek

1 lök vitlök

1 gäng färsk rosmarin

1 citron

Olivolja

Preparation

Metod:

Ta ut lammet ur kylen 1 timme innan du ska tillaga det, så att det blir rumstemperatur.

Slå på rökaren och ställ in den på 110C och när den är uppe i temperaturen slå på röken. Vi använde bisquetter med körsbärsträsmak till våra men du kan välja att använda vilken Bradley Flavor Bisquette du vill.

Bryt upp vitlöksklyftan i klyftor och skär dem sedan på mitten.

Med en parkniv sticker du försiktigt igenom hålen i fingerspetsstorlek över hela lammbenet. I varje hål lägg 1 bit vitlök och en kvist rosmarin.

Krossa resterande vitlök i en skål, tillsätt resten av den finhackade rosmarinen, riv i citronskalet och ringla i en rejäl klunga olja, blanda sedan ihop.

Krydda lammet med havssalt och svartpeppar, ringla sedan över marinaden och gnid över hela köttet.

Lägg lammet i rökaren och rök i cirka 2-3 timmar tills innertemperaturen är 57C för medium rare eller 60C för medium.

Ta ur rökaren och låt vila i 15-30 minuter.

Skär och servera.

Körsbär
 Trä

Körsbärsbisquetter för Bradley Smokers

Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.

Shop Now