Smoked lamb loin

Rökt Lamm loin chops Med pesto gnugga och krämig feta sås



Lammkött är redan packat med smak. Därför behöver du inte mycket smaksättning för att göra det rätt.

Vissa människor föredrar sitt lamm mer sällsynta medan andra gillar det mer bra, så övervaka temperaturen och ta bort vid önskad doneness.

Ingredients

8 st lammkotletter

½ kopp pesto

½ kopp fetaost

¼ kopp 10% grädde

1 msk olivolja

½ tsk salt

½ tsk nymalen svartpeppar

Bradley Flavor Bisquettes – Äpple, Ek eller Hickory

Preparation

I en skål, släng lammkotletterna i peston och se till att de är jämnt belagda. Täck med plastfolie och ställ i kylen i minst en timme för att marinera.

Lägg lammkotletterna på ett rökgaller.

Ställ in rökaren på 250°F med Bradley Flavor Bisquettes – Äpple, Ek, Hickory eller annat mildare träslag.

Rök lammkotletterna i cirka 2 timmar eller tills innertemperaturen i köttet når cirka 145°F, vilket är en trevlig medium rare. Vissa människor föredrar sitt lamm mer sällsynt medan andra gillar det mer välstekt, så övervaka temperaturen och ta bort den vid önskad färdighet.

Under rökningen gör du såsen genom att tillsätta fetaost, grädde, olja, salt och peppar i en mixerburk. Mixa tills det är slätt och krämigt. Konsistensen ska likna gräddfil. Om det behövs, tillsätt lite extra grädde under blandningen för att tunna ut såsen.

Ta bort lammkotletter från rökaren och servera med den krämiga fetasåsen.

Förbi: Steve Cylka