P10 Smoked Whole Pheasant

P10 Helrökt Fasan

Dan Shahin

Rökt fasan är ett utmärkt alternativ till kyckling.

Ingredients

1 hel fasan

Saltvatten:

2L vatten

54,1 g salt

54,1 g farinsocker

+ valfria aromater. Vi använde:

1 tsk Enbär

2 lagerblad

1 tsk svartpepparkorn

1 kvist timjan

Detta saltlake-recept har gjorts för 1 x 650 g fasan med en 2% jämviktssaltlösning men kan skalas för så många som du vill laga mat med hjälp av en kalkylator för jämviktslake.

Preparation

Metod:

Häll alla ingredienser till saltlake i en stor kastrull och värm tills saltet har lösts upp, låt sedan svalna. När den svalnat, saltla fasanen i 16-24 timmar, skölj sedan av och klappa torr med kökshandduk. Låt lufttorka utan lock i kylen på galler i minst 2 timmar.

När din fasan har torkat ut och är redo att röka, ställ in din P10 rökare att röka utan värme. Vi gillar att använda frukt- eller nötträd med fasan, för det här receptet använde vi Hickory men du kan byta ut äpple eller körsbär för liknande läckra resultat.

Lägg fasanen i P10 rökaren och låt röka i 3 timmar.

Efter 3 timmars rök ställ in P10 rökartemperaturen till 160C.

Låt fasanen hetröka i cirka 1,5-2 timmar för att nå önskad innertemperatur på 72C och låt vila i 20-30 minuter.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now