Bradley Smoked and Grilled Lamb Neck Fillet with Mediterranean Vegetables

Bradley Rökt och grillad lammhalsfilé Med Medelhavets grönsaker

Sandra Tate

Ibland kan bara en subtil antydning av rökning förvandla en maträtt.

Ingredients

2 hela lammhalsfiléer

10g havssaltflingor (Maldon eller liknande)

5g rostade fänkålsfrön

1 msk finhackade rosmarinblad

1 tsk honung

1 msk olivolja

1 stor vitlöksklyfta, skalad & krossad finrivet skal av en halv citron

Preparation

Lamm kan lätt bli bortskämt av för mycket rök och måste serveras rosa för att behålla sin saftighet, så lösningen är att röka lätt innan det grillas kort på intensiv, direkt värme.

Detta är ett idealiskt recept för Countertop Bradley Smoker, eller standardversionerna. För detta recept måste du förbereda en doftande gnidning för lammet, denna mängd kommer att räcka för att täcka 2 hela lammhalsfiléer.

Lägg alla ingredienser i en mortel och mal ihop med en mortelstöt tills du har en pasta.

Fördela rubbet mellan de två halsfiléerna och stryk jämnt överallt.

Täck lätt med hushållsfilm och låt stå i kylen ett par timmar.

*Detta recept är lämpligt för nybörjare

Rökningsmetod:

Förvärm en grill eller grill till het. Lägg till körsbärsbisketter i Bradley Smoker-stacken och ställ in skåpets temperatur på 100°C.

När temperaturen har uppnåtts och skåpet är rökfyllt, placera filéerna på mitten av gallret och rök i 12-15 minuter.

Ta ut och överför omedelbart till den varma grillen/BBQ, vänd regelbundet i cirka 10 minuter tills köttet är brynt men spänstigt när det pressas.

Ta bort och slå in löst i folie för att vila i 15 minuter innan du skär.

Och en varm julikväll, vad kan vara bättre med ditt rökta och grillade lamm än några färgglada och smakrika medelhavsgrönsaker och en handfull fylliga oliver?

Medan lammet röktes hade jag redan bitar av 1 röd ramiropeppar, 1 gul ramiropeppar, 1 medium zucchini (halverade och skivade), 1 aubergine (putsad och skär i 2,5 cm tärningar), och 1 liten röd chili (frösådda och finhackade) som wokas in 2 msk olivolja över hög värme.

När färgning och mjuk, tillsätt 2 tärnade färska tomater, en handfull av svarta oliver, massor av krydda och färsk basilika tips.

Att tjäna:

Dela mellan 4 tallrikar.

Ta bort lammfiléerna från folien och skär i 2 cm skivor.

Dela mellan tallrikarna och ringla över den samlade köttsaften från foliepaketet.

Servera genast med knaprigt bröd.

Körsbär
 Trä

Körsbärsbisquetter för Bradley Smokers

Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.

Shop Now