Smoked Skate Wing with Courgette, Lemon & Mint Salad

Rökt Skate Wing med Zucchini, Citron & Mintsallad

Sandra Tate

Jag måste säga att rökt skatevinge rankas väldigt högt på min lista över favoritvarmrökta produkter.

Ingredients

Saltvatten:

500 ml vatten

100 g havssalt

30g mjukt farinsocker.

2 anständiga skatevingar som väger 650g

(Ger 4-6 som förrätt)

3 fasta, medium, zucchini

Färsk mynta tips

Lemon

Preparation

Helt enkelt är de läckra vita flingorna av skatevinge, färgade med gyllene röksmak, väldigt svåra att slå och denna sensommarsallad kompletterar fisken vackert. Jag tror att du håller med om att det är en mycket elegant förrätt - och är så otroligt enkel att göra.

För 2 anständiga skatevingar som väger 650g Jag gjorde en saltlakekur av 500 ml vatten mixad med 100g havssalt & 30g mjukt farinsocker.

Sänk vingarna i saltlaken, täck och låt stå i 1 timme, låt rinna av, skölj väl och klappa helt torrt med hushållspapper.

Medan vingarna härdar i saltlake, ställ in Bradley Smoker till en skåptemperatur på 110°C/230°F och lägg till lönnbisquetter i högen.

Placera skridskovingarna med den vita skinnsidan nedåt på ett Bradley-galler och överför till rökaren för 2 timmar, eller tills den inre temperaturen är 72°C uppnås.

Ta ut och låt svalna innan du försiktigt retar skateköttet från benen med gafflar.

Från de rökta vingarna kommer du förmodligen att ha 300g-350g rökt fisk.

Ta 3 fasta, medium, zucchini och skiva rån tunt (du behöver en mandolin för att göra detta) och drapera på tallrikar i en dekorativ hög.

Strö med några färsk mynta tips och trådar av citronskal och klä med några färskpressad citronsaft.

Tillsätt försiktigt en generös portion av rökt skridskovinge och servera med ett krispigt vitt vin!

Lönn
 Trä

Lönnbisquetter för Bradley Smokers

Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.

Shop Now