P10 Hot Smoked Salmon

P10 Hett Rökt lax

Dan Shahin

Superenkelt och smakar fantastiskt!

Ingredients

2 filéer Lax

Torr saltlake:

50 g salt

50 g farinsocker

Detta torra saltlake-recept har gjorts för 2 fiskfiléer men kan enkelt skalas upp för fler.

Preparation

Metod:

Blanda salt och socker och strö rikligt över fisken på alla sidor. Kyl i 30 minuter.

Skölj av kuren från laxen och klappa torr med en kökshandduk. Låt lufttorka utan lock i kylen på galler i minst 1 timme.

När din lax har torkat och är redo att röka, ställ in din P10 rökare på 95C och rök. Vi gillar att använda al med lax, men du kan byta in vår lönn eller valfritt träslag för liknande läckra resultat.

Lägg laxen i P10 rökaren och låt varmröka i 1,5-2 timmar för att nå önskad innertemperatur på 55-60C beroende på önskad finish och servera varm eller kylig och ät kall.

Al
 trä

Albisquettes för Bradley Smokers

Al används ofta till rökt lax på grund av dess mildare smak. Men tack vare sin lätta, söta och myskiga smak är den en len röksmak perfekt för nästan alla rätter.

Shop Now