How to Make Smoked Scallops

Hur man gör rökta pilgrimsmusslor



I den här videon röker Joe några havsmusslor, adduktormuskeln för den här typen av skaldjur.

Ingredients

Frysta pilgrimsmusslor

För saltlaken:

60 gram salt

1 liter vatten

Till såsen:

Smör

Vitlök

Preparation

I en behållare, tillsätt 60 gram salt i 1 liter vatten.

Överför salt- och vattenblandningen i en större skål och lägg i dina frysta pilgrimsmusslor.

Förvärm din Bradley rökare i 1 timme och 40 minuter med 64 F (18 C). *Se till att din rökare endast är på rök, ingen värme*

Lägg dina pilgrimsmusslor på ett galler och skjut in dem i din Bradley rökare.

Efter 45 minuter tar du ut pilgrimsmusslorna ur rökaren och torkar dem. Fortsätt med att tillsätta lite olja i en stekpanna och när oljan är tillräckligt varm, tillsätt dina pilgrimsmusslor.

Se till att vända pilgrimsmusslorna när du ser att botten på pilgrimsmusslorna blir lite brun.

När dina pilgrimsmusslor ser gyllenbruna ut på båda sidor, ta ut dem och lägg dem på en tallrik.

Till din vitlöks- och smörsås, smält en stav smör i en stekpanna, krossa din vitlök och lägg ner vitlöken i det smälta smöret i pannan.

Ringla en halv citron ovanpå pilgrimsmusslorna och tillsätt din vitlök och smörsås, njut!

Recept av: Röker med Joe