alt="bacon cocktail"

Rökt Baconcocktail för Victoria Day Recept



Ankomsten av Victoria Day betyder att sätta den långa vintern bakom oss, förbereda sig för varmare dagar framåt och njuta av en lång, avkopplande helg.

För de i kanadensiska territorier är det La Journée Nationale des Patriotes, till minne av anglophone- och francophone -aktivister. Det är de som kämpade för demokrati i Quebec under 1800 -talet.

Vissa hänvisar till det som Firecracker Day på grund av de spektakulära fyrverkerierna som visas i städer över hela landet.

Men för de flesta av oss, Victoria Day, May Long Weekend, bara maj eller vad du än kallar det, ger människor en chans att komma ut med vänner och familj och fira en söt semesterdag. Med alla firande på väg att påbörjas ger det en viktig fråga - vad dricker du?

Du kanske är en av de kanadensare som kärleksfullt hänvisar till den som två-fyra dag, med hänvisning till en 24-pack öl. Om så är fallet, läs vidare!

Vi har en rökig, smakrik sammansättning som du kan prova. Det kommer från Patricia Richards från Thrillist.com. Njut av!

Ingredients

1 ¼ Delar basilika Haydens bourbon

1 del St-Germain-likör - infunderad med rökt bacon från Applewood (se nedan)

1 del citronsaft - färskpressad och silad

½ Del lönnsirap, utspädd (förhållande 1:1 mellan Vermont grad A medium bärnstensfärgad sirap till vatten)

1 Dash Peychauds cocktailbitter

¼ Delpastöriserad äggvita

Baconinfunderad St-Germain tillagningsmetod:

9 Skivor äppelved rökt bacon

2 750 ml (25 fl. oz) flaskor med St-Germain-likör

Preparation

Stek bacon i en förvärmd ugn tills det blir knaprigt på utsidan. Låt bacon svalna på hushållspapper.

Fyll en glasburk med två 750 ml (25 fl. oz) flaskor med St-Germain.

Lägg kokt bacon i burken och låt dra i 24 timmar i rumstemperatur.

Ta bort bacon och ställ likör i frysen så att baconfettet kan stelna.

Sila likör genom en finmaskig sil eller ostduk för att ta bort så mycket stelnat fett som möjligt.

Om det behövs, upprepa frys/sil-processen för att ta bort allt kvarvarande fett.

Kyla.

Cocktailinstruktioner:

Kombinera Basil Haydens Bourbon, baconinfunderad St-Germain-likör, citronsaft, utspädd lönnsirap, bitter och pastöriserad äggvita i ett mixerglas och skaka kraftigt med is.

Sila över is i ett gammaldags glas.

Garnera med en apelsinskiva och en bit St-Germain-infunderad rökt bacon av äppelträ och du är i himlen!

Vi här på Bradley Smoker önskar dig en glad, lång Victoria Day-helg och en glad Memorial Day-helg för våra amerikanska vänner!