Smoked Seafood Marinade Recipe

Rökt Skaldjursmarinad Recept



Upplev en sprängning av smaker med detta lockande recept med saftiga kammusslor eller skalade räkor/räkor. Kombinationen av skivade gröna lökar, ingefära, sojasås, sherry och socker skapar en vattnig marinad som tillför skaldjuret med oemotståndlig smak. Servera den perfekt rökt skaldjur på en säng med skarpa strimlade sallad, drizzled med den reserverade marinaden för en oförglömlig kulinarisk glädje.

Ingredients

750 G (1 ½ lb) stora färska pilgrimsmusslor eller skalade räkor/räkor

50 Ml (1 kopp) skivad salladslök

125 ml (½ kopp) var och en av vegetabilisk olja, sojasås, torr sherry

50 ml (¼ kopp) hackad färsk ingefära, eller efter smak

15 ml (1 msk) socker

Preparation

Kombinera salladslök, olja, sojasås, sherry, ingefära och socker i en keramisk skål.

Tillsätt pilgrimsmusslorna eller skaldjuren i blandningen.

Marinera i rumstemperatur i upp till 30 minuter.

Låt rinna av, reservera marinaden.

Lägg marinerade skaldjur på oljade galler.

Pensla skaldjur med marinad.

Lägg marinad rökt skaldjur på en bädd av strimlad sallad.

Strö över reserverad marinad.

Ställ åt sidan en skål med reserverad marinad.