Pastrami

Pastrami

Sandra Tate

Hot Pastrami on Rye är bäst känd som den ikoniska New Yorks 2nd Ave Deli -maträtt.

Ingredients

200 g havssalt

20 g Prag pulver

120 g vitt socker

80 g mörkt farinsocker

2 tsk pickling krydda

3 stora vitlöksklyftor

Preparation

Varm pastrami på råg är mest känd som den ikoniska New Yorks 2nd Ave Deli-rätt. Jag har inte varit där, och jag kanske aldrig kommer dit, men jag trodde att jag skulle kunna göra ett jävligt bra försök att skapa min egen, och som det händer, blev ingen besviken.

I mitten av veckan skaffade jag mig 2 kg oxbringa och förberedde min saltlake.

För att bedöma hur mycket saltlake du behöver är det bäst att placera din bringa i en tät behållare och sänka ner den i vatten - töm nu av vattnet och mät hur mycket vatten du har. I fallet med mitt stycke var det 2,5 liter,

Jag kokade upp detta och tillsatte 200g havssalt, 20g Pragpulver, 120g vitt socker, 80g mörkt farinsocker, 2 tsk pickling krydda och 3 stora vitlöksklyftor, pressade.

När jag väl svalnat helt doppade jag bringan, vägde den med en burk tomater och ställde den i kylen för att härda i 4 dagar.

Ta bort bringan och skölj mycket noggrant innan du klappar den helt torr på hushållspapper.

Kassera saltlösningen.

Ställ in Bradley Smoker till en skåptemperatur på 125°C/260°F, fyller högen med äppel- eller körsbärsträ bisketter.

Gör en torr rub av 1 rundade msk korianderfrön & 1 rundade msk blandade pepparkorn (eller bara svartpepparkorn om du föredrar det) - mal dem med mortelstöt till en grov rub - och packa dem över den övre ytan av bringan.

Överför till en Bradley-galler och rök i 3 timmar.

Vi har nu den signatur pastrami rök smaken men jointen måste bli mer mör.

Slå in pastramen i folie och fortsätt att tillaga i 125°C/260°F i ugnen i ytterligare 2-3 timmar tills den är väldigt mör.

När du skär i köttet kommer det att få det rosa röda utseendet från kuren.

Jag bakar mitt eget bröd så vi hade utmärkt färsk, knaprig råg från ugnen att stapla vår varma pastrami på, men de flesta bra stormarknader kommer att ha några och om inte, måste bra fullkorn duga.

Jag gjorde även en varm sallad på blandad paprika, chili & tomater med en svalkande avokado, rucola & basilika garnering.

Det är verkligen värt ansträngningen, absolut utsökt, och serveras likaså mycket tunt skivad, kall från kylen.

Körsbär
 Trä

Körsbärsbisquetter för Bradley Smokers

Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.

Shop Now