Food Smoker with open door

Hur man använder Bästa matrökning Tillbehör

Posted on: August 09, 2021
Read time: Lästid: 10 min



Para ihop text med en bild för att fokusera på din valda produkt, samling eller blogginlägg. Lägg till information om tillgänglighet, stil eller till och med ge en recension.

De flesta letar efter de bästa matrökare för att göra deras matrökning enklare och roligare. Jo, det är sant, men det som många av oss brukar glömma är tillbehören som kompletterar en perfekt matrökupplevelse. De är enkla verktyg som inte bara kan minska ytterligare uppgifter utan också gör matrökningsupplevelsen roligare.

7 måste-ha röktillbehör

Här är några viktiga röktillbehör som gör rökning säkrare, enklare och mer smakrik.

Digital termometer med sond

1. Digital termometer med sond

A röktermometer eliminerar alla typer av gissningar och frekvent kontroll av om maten är klar. Sätt bara in sonden i kärnan av den tjockaste delen av steken för att avläsa den exakta temperaturen. Det är lämpligt att ta en batteridriven termometer med ett inbyggt stativ för problemfri matrökning.

Rökgenerator med adapter

2. Rökgenerator med adapter

Med detta kan du omvandla alla gamla skåp eller kammare till en matrökare. Den har två delar, en generator och en adapter. Adaptern hjälper till generator att producera rök konsekvent. De bästa rökadaptrarna kommer med flexibla fästalternativ.

Adaptersats för kall rök

3. Adaptersats för kall rök

Detta underbara verktyg kan förvandla din varmrökare till en kallrökare inom några minuter. Ta bara ut bränslebrännaren och röklådan ur rökkammaren. Satsen innehåller vanligtvis en adapter och generator. Den kyler ner röken när den passerar genom ett aluminiumrör för att ge en perfekt kallrökningsupplevelse i bekvämligheten av ditt hem. Bradley Smoker är ett av de kända varumärkena som erbjuder en rökadaptersats som är designad för att passa i alla Bradley-rökare.

Räcke i rostfritt stål

4. Rostfritt stålställ

Rökställ är nödvändiga för att utnyttja utrymmet inuti din rökkammare. Den kan vändas upp och ned på det befintliga stället för att maximera utrymmet för matrökaren. Ställen är idealiska för att röka mat som tar upp mycket utrymme.

Korvkrokar

5. Korvkrokar

Dessa metallkrokar är absolut nödvändiga för att hänga korv, revben, skinka eller till och med fiskfiléer. Dessa krokar säkerställer en jämn rökning av maten från alla håll och hjälper även till att bättre utnyttja utrymmet inuti rökaren.

Bradley Smoker Värmeelement Byte, Ersättning Heat Bar 120V

6. Ersättningsvärmare

Om du känner att din rökare inte värms upp effektivt på grund av det kalla vädret eller av någon annan anledning, ersättningsvärmare kan rädda dagen. Den kan enkelt installeras inuti rökaren för att få den effektiva uppvärmningen som behövs för rökprocessen.

Bradley Smoker Non-Stick silikonmatta, magiska mattor, 4-pack, svart

7. Silikonmattor

Medan du anstränger dig för att undvika onödig rengöring efter röksessionen, kan något så lite som mat som fastnar på gallret vara en tuff uppgift att rengöra. Det är när a nonstick silikonmatta kan hjälpa. Du kan lägga dem på gallret och sedan röka maten över. Eftersom den har en non-stick yta kan matrester enkelt tas bort. Dessutom kan du också servera rökt mat på denna matta.

Tips för att välja rätt rökare och bränsle

Som vi har nämnt tidigare behöver du en bra rökare för att laga perfekt rökta biffar. Tillbehören är verktyg som gör hela processen enklare och säkrare för dig. På samma sätt räcker rätt bränsle också långt för att säkerställa att köttet har en rik rökig smak.

Så här är en snabbguide för att identifiera rätt rökare och bränslet för att göra välsmakande rökt mat hemma.

Användarvänliga funktioner

Istället för att ständigt kontrollera rökaren för att se om temperaturen är konstant och om maten kommer att tillagas i tid, skaffa en matrökare som har inbyggda digitala förinställningar. Bradley Smoker kommer med en digital konsol som tillåter förinställning av röktid och temperatur enligt kravet i receptet.

Verkar självständigt

De dagar då du hela tiden måste övervaka din rökare är förbi. Det är dags att välja en matrökare med avancerade funktioner som en automatisk bisquettematare. Bradley-rökare kan arbeta konstant i upp till 10 timmar utan ingrepp och kommer med en rad avancerade funktioner inklusive en automatisk bisquettematare.

Mångsidigt värmesystem

En bra rökare kan utföra både varm- och kallrökning för att tillgodose alla typer av matlagningskrav. Matrökare från Bradley Smoker har dubbla värmeelement som kan fungera som en varmrökare, kallrökare, dehydrator och ugn.

Designad för bekvämlighet

En matrökare bör utformas för att göra ditt jobb enklare och säkrare. Det är därför alla Bradley rökare kommer med magnetiska dörrar och en isolerad kropp för snabbare matlagning. De avtagbara ställen och sidopanelerna gör också rengöringen enklare.

Bradley Smoker Digital 4 Rack elektrisk rökare, 31", Silver

Bränsle för rökaren: Det är viktigt att välja ett bränsle som inte brinner till aska och ger maten en illaluktande lukt. Dessutom bör bränslet generera låg och jämn värme under hela rökprocessen. Komprimerat sågspån och träflis är bra alternativ men du måste byta ut dem innan de brinner till aska. Det är här Bradley Bisquettes kan hjälpa till. Bradley Bisquettes är specialdesignade träflis för att brinna längre och släcka innan de förvandlas till aska. De finns i 17 olika smaker för att ytterligare sätta smak till maten.

Nu när du känner till de viktigaste röktillbehören och tipsen för att välja rätt rökare, hoppas vi att din nästa röksession blir bättre och säkrare än någonsin. Vi hoppas att dessa Bradley tips och tricks har varit till hjälp för dig. För fler bra Bradley-tips och tricks tillsammans med hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg.