Adding the food in electric smoker

Hur gör du? Cool Down Smoke Från en rökare?

Posted on: December 17, 2021
Read time: Read Time: 10 min



Para ihop text med en bild för att fokusera på din valda produkt, samling eller blogginlägg. Lägg till information om tillgänglighet, stil eller till och med ge en recension.

Matrökning är en långsam process. Här tillagas maten på låg värme konstant i timmar tills den når önskad smak. Detta gör att maten absorberar en mer intensiv rökig smak jämfört med att steka eller grilla. Lika svårt som det kan bli att förbereda matrökaren för att nå den idealiska temperaturen, är det mer utmanande att kyla ner röken när temperaturen börjar stiga. Det är dock ett viktigt steg att hålla en konsekvent låg temperatur inuti matrökaren för att få perfekt tillagade och möra saftiga biffar.

Om du ofta kämpar för att kyla ner en uppvärmd matrökare, kommer den här guiden definitivt att hjälpa dig.

Kylning av en konventionell matrökare

Den viktigaste faktorn när du använder en konventionell rökare är att bedöma dess temperatur för att veta när du bör kyla ner den. Den bästa lösningen är att använda en röktermometer. Den kommer att visa dig temperaturen inuti rökaren, för att hjälpa dig att hålla koll på den hela tiden medan du lagar mat.

Reglera luftflödet genom skorstenen eller toppventilen: Den varma luften från Bradley-kammaren stiger och ventileras ut genom den övre ventilen. Om du stänger den övre ventilen kommer den att innehålla mer rök i enheten genom att stänga av lufttillförseln. Så justera den övre ventilen bara för att låta mer rök komma ut från kammaren för att hålla den inre temperaturen på ett minimum.

Tar köttbullar ur Bradley-rökaren

Bonustips för att kyla ner rökaren

Här är två andra metoder som du kan prova med din konventionella matrökare.

Använd komprimerade träbisquetter: Komprimerade träbisketter är utformade med enhetlig densitet och tjocklek. Bradley Bisquettes släck automatiskt innan du blir till aska för att säkerställa att endast ren rök når din mat. Bradley Bisquettes finns i olika smaker som äpple, körsbär, ek, pekannöt, al, lönn, etc.

Du kan kolla in vår unika bisquette smakprofiler här!

Satsa på ett adapterpaket för kall rök: Kallröksadaptersatsen hjälper till att laga mat genom kallrökning i en konventionell matrökare. Bradley Cold Smoke Adapter gör att du kan göra en sann och enkel kall rök. Även under varma sommardagar! (minsta temperatur är beroende av omgivningstemperaturen).

Genom att flytta bisquettebrännaren utanför röklådan kan du förvandla vilken Original eller Digital Bradley Smoker som helst till en kallrökarenhet. (Ej kompatibel med P10 Smoker – BS1019)

Tillverkad av pulverlackerat stål passar adaptern mellan röktornet och generatorn. Använder ett flexibelt aluminiumrör (36” långt utdraget) som låter röken svalna innan den når maten. Tillåter dig att göra en riktig kall rök.

Bradley Smoker, Smart Smoker, 6 Rack Elektrisk Smoker, 41", Bluetooth, Silver

Fördelar med att använda en bra matrökare

Med en högkvalitativ rökare som har många avancerade funktioner blir temperaturkontroll en bris. Tack och lov finns det matrökare från Bradley Smoker som är designade för att erbjuda en bekväm matrökningsupplevelse utan att ingripa mycket under rökarens drift. Här är några Bradley-funktioner som du bör leta efter i varje högkvalitativ matrökare.

Digital konsol för tids- och temperaturkontroll: Bradley smoker möjliggör förinställning av tillagningstid och temperatur innan du börjar röka. Detta kommer att konfigurera rökaren att arbeta vid en konstant temperatur enligt receptet du röker. Glöm besväret med temperaturspårning och allt krångel med att kyla ner rökaren.

Problemfri bisquettematning: Med en automatisk bisquettematare kan alla Bradley Smokers självmata. När du väl fyllt kammaren kan rökaren arbeta konstant i upp till 10 timmar med periodisk övervakning.

Ergonomisk design för snabbare matlagning: Magnetiska dörrar förhindrar överflödig rök från att komma ut ur kammaren och en isolerad kropp reglerar temperaturen inuti rökaren. Dessa funktioner förhindrar att tillagningsprocessen saktar ner på grund av temperaturfluktuationer.

Matrökning hemma ger dig lyxen att laga din favoritmat från bekvämligheten av ditt eget hem. Det är också ett bra sätt att överraska dina gäster på hemmafester. Det extra arbetet i samband med matrökning kan dock vara ganska tråkigt. Högkvalitativa matrökare som Bradley smoker tar en hel del börda från dina axlar och gör matrökning enkelt och bekvämare. För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.