Bradley Smoker rub & marinad


Bradley Smoker Brines

Koder: BTCUREDEM, BTCUREHON, BTCUREMAP, BTCURESUG

Jag har tillbringat en stor del av mitt liv med att jaga och fiska med de bästa i nordvästra Kanada, skriver företagets vd Wade Bradley. Våra marinader togs fram speciellt med dessa dedikerade utomhusmän i åtanke. Att marinera med salt är en lika gammal och tidlös metod som mineralen själv. Den används sedan länge för att konservera mat och hämma tillväxten av bakterier.

Warren R. Anderson, författare av Mastering the Craft of Smoking Food, var delaktig i teamet som tog fram dessa marinader.

Marinaderna är lätta att använda, antingen torra (rub) eller upplösta i vatten (lake), och finns i 425 grams förpackningar.

 

RECEPT

Rub

Använd tre teskedar torr marinad till 2,25 kg kött (5 cm tjock). Gnugga in i köttet, lägg i kylskåpet i en plastpåse. Skölj innan rökning. Använd inte mer än 3 teskedar marinad per 2,25 kg kött.

För korv använd 7,5 teskedar torr marinad till 2,3 kg korv.

Marinad
Använd 2,8 dl torr marinad till 2,4 liter vatten per 2,25 kg kött. Använd en marinad/ saltspruta eller se till att köttet täcks av marinaden i ett kärl/påse. Kyl. Skölj före rökning.


De här recepten är framtagna av Warren Anderson, författare av Mastering the Craft of Smoked Food, speciellt för Bradley Smoker för att användas med vår selektion av marinader. Det finns 16 recept totalt, i en mycket stor pdf. Recepten är skrivna i USA och täcker ett brett utbud av rökprojekt.

Ladda ner Bradley Smoker marinadrecept (59 MB) här.